Ο Μεϊμαράκης δηλώνει ότι θέλει μια «καραμανλική» ΝΔ- Ο Βορίδης στηρίζει εμμέσως Κυριάκο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το όραμά του για μια Νέα Δημοκρατία με κοινωνικό πρόσωπο και ευρωπαϊκό χαρακτήρα «όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή» επέλεξε να τονίσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αμέσως μετά τα τελικα αποτελέσματα του α' γύρου. Την ίδις ώρα ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ έθεσε τρία κριτήρια για την επιλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ,

φωτογραφίζοντας εμμέσως τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πάμε στις 10 Ιανουαρίου να κάνουμε πράξη το όραμα μας, για μια Νέα Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνοντας ότι το κόμμα «με τον ανοιχτό συνεδριακό της διάλογο θα δώσει λύσεις στα σημερινά μας προβλήματα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή».

Επεσήμανε πως θέλει «μια Νέα Δημοκρατία που βάζει πάνω απ΄ όλα το εθνικό συμφέρον. Μια Νέα Δημοκρατία με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινωνικό και ευρωπαϊκό χαρακτήρα, όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα υπογράμμισε: «Η νίκη ανήκει στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Οι Νεοδημοκράτες με την αθρόα συμμετοχή τους, έδωσαν ένα ακόμη δυναμικό παρών. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Έστειλαν μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι όρθια και αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική δύναμη με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό στίγμα».

Ο Μάκης Βορίδης θα στηρίξει Κυριάκο;
Ευθεία δήλωση υποστήριξης ενός εκ των δύο διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ, όπως έκανε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, δεν πρόκειται να κάνει, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης. Ωστόσο, με τα τρία κριτήρια που έθεσε, προκειμένου να επιλέξει τι θα ρίξει στην «γαλάζια» κάλπη στις 10 Ιανουαρίου, φωτογράφισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι το κόμμα θα πρέπει να ανανεωθεί ριζοσπαστικά, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και θα πρέπει να κάνει μαχητική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και απέφυγε να πει ποιον θα υποστηρίξει στις 10 Ιανουαρίου, με τα τρία αυτά κριτήρια «φωτογράφισε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος δέχθηκε, δε, ότι την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος υποστήριζαν οι τρεις εκ των τεσσάρων υποψηφίων, δηλαδή οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που υποστηρίζει τη συνέχεια στο κόμμα.
Επιπλέον, ο Μάκης Βορίδης απέρριψε τα σενάρια διάσπασης του κόμματος, σημειώνοντας ότι κανένας κεντροδεξιός δεν ζητά από τους πιο δεξιούς να φύγουν από τη ΝΔ, ή το αντίθετο.

Ευάγγελος ΜειμαράκηςΜάκης Βορίδηςεσωκομματικές εκλογέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα