Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νέα δεδομένα στο νομοσχέδιο για το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών δημιουργεί η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τον τρόπο ψήφισης του νομοσχεδίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και στο παρελθόν πολλές φορές είχε αναφερθεί στην μη ύπαρξη κομματικής πειθαρχίας τη στιγμή που θα έρθει η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή μπρα-ντε-φέρ έκανε μια διαφορετική διατύπωση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών και που σίγουρα στέλνει μηνύματα σε υπουργούς και βουλευτές.

Ο κύριος Μαρινάκης

λοιπόν όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία είτε στην κοινοβουλευτική ομάδα είτε στο υπουργικό συμβούλιο όταν θα έρθει η ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών είπε με νόημα πως ο πρωθυπουργός με δήλωσή του θα καθορίσει τους κανόνες ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Η δήλωση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης τουλάχιστον να θέσει κομματική πειθαρχία στους υπουργούς του γιατί όπως λένε πολλά κυβερνητικά στελέχη δε νοείται να έρχεται ένα νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο και οι υπουργοί που το συζητάνε στη συνέχεια να δηλώνουν ότι δεν θα το ψηφίσουν.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου όμως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας και στην κοινοβουλευτική ομάδα καθώς υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις ιδίως από βουλευτές της περιφέρειας οι οποίοι φοβούνται πως αν οι συυποψήφιοι τους στον ίδιο νομό καταψηφίσουν το νομοσχέδιο και εκείνοι το ψηφίσουν αυτό θα το πληρώσουν εκλογικά κυρίως από την συμπεριφορά της εκκλησίας απέναντι τους.

Κατά συνέπεια μια κομματική πειθαρχία θα βόλευε όλες τις πλευρές προκειμένου να οχυρωθούν πίσω από αυτή για να δικαιολογήσουν την θετική τους ψήφο.

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά τον χρόνο κατάθεσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου με τις πληροφορίες να πληθαίνουν ότι αυτή μπορεί να γίνει και μέσα στον Ιανουάριο.

Όταν ρωτήθηκε αν αληθεύουν οι πληροφορίες για κατάθεση του νομοσχεδίου στο πρώτο ή στο δεύτερο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή χρονικό ορίζοντα στον οποίο το νομοσχέδιο θα έρθει για συζητήσει στο υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης

Συρίγος: Τα «μαζεύει» άρον άρον για τη Συνθήκη της Λωζάνης – Κάλυψη από την κυβέρνηση, άγρια επίθεση από Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ (videos)

Βενιζέλος: Ο Σόιμπλε μου πρότεινε το Grexit σε ένα υπόγειο (Video)

Κασσελάκης: Δώρο στον Ερντογάν οι δηλώσεις Συρίγου για τη συνθήκη της Λωζάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια,