Ο ηγέτης του ISIS χρησιμοποίησε 300 μαχητές και 17 οχήματα αυτοκτονίας για να αποδράσει από τη Μοσούλη

ΚΟΣΜΟΣ

Ο αρχηγός του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι χρησιμοποίησε 17 οχήματα αυτοκτονίας και 300 μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης ώστε να αποδράσει από τη Μοσούλη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πολιορκίας της πόλης πριν από δύο μήνες από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος, 17 οχήματα και 300 μαχητές χρησιμοποιήθηκαν ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος από τις δυνάμεις που μάχονταν κατά των συμμμάχω.

«Ο ISIS

έφερε 300 μαχητές από την Συρία και έδωσε μια πολύ άγρια μάχη [σ.σ. στη Μοσούλη]. Πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε για να απελευθερώσουν τον αλ Μπαγκντάτι», σημείωσε μιλώντας στον Independent, λέγοντας πως μια τόσο μεγάλης κλίμακας σύγκρουση θα γινόταν μόνο για να οδηγηθεί ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, ο Μπαγκντάντι πρέπει να επέδρασε από τη Μοσούλη στις 19 Φεβρουαρίου μετά την ανακατάληψη του ανατολικού τμήματος της πόλης από τις κουρδικές δυνάμεις.

Η μόνη πιθανή δίοδος διαφυγής του αρχιτρομοκράτη του ISIS θα ήταν στα δυτικά της πόλης, το ελεγχόμενο μονοπάτι από την σιιτική στρατιωτική οργάνωση Χασχντ- αλ Σχάαμπι η οποία κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μοσούλης αποχώρησε από τις θέσεις της, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στους μαχητές του ISIS να διαφύγουν από την πόλη.

ΙράκΜοσούληπολιορκία Μοσούληςαλ ΜπαγκντάντιISISτρομοκρατίααρχηγός ISISτζιχαντιστέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα