Ο γορίλας που μεγάλωσε με ανθρώπους: Έκανε μόνος του μπάνιο και έστρωνε το κρεβάτι του (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζον Ντάνιελ δεν ήταν ένας συνηθισμένος γορίλας. Μεγάλωσε ανάμεσα σε ανθρώπους σε χωριό της Αγγλίας, στην περιοχή Gloucestershire. Η ιστορία του έγινε γνωστή ύστερα από αρκετά χρόνια, όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από τη ζωή του

Ο πίθηκος μεγάλωσε σαν ένα κανονικό αγόρι, έπαιζε με τα παιδιά, έτρωγε τριαντάφυλλα από τους γύρω κήπους και του άρεσε να πίνει τσάι και μηλίτη. Διατηρούσε το δικό του υπνοδωμάτιο, έστρωνε το κρεβάτι του, μέχρι και μπάνιο έκανε μόνος του.

Οι κάτοικοι του χωριού Uley υιοθέτησαν τον γορίλα, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε όταν ήταν μωρό στη Gabon. Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τους δυο του γονείς.

Το 1918, ο John πωλήθηκε στην τιμή 300 λιρών στον Μέιτζορ Ρούπερτ Πέννι. H αδελφή του Μέιτζορ, Άλις Κάνινγκαμ, μεγάλωσε τον γορίλα και τον μετέφερε στο εξοχικό της σπίτι στο Uley. Του έβγαλε το παρατσούκλι «σουλτάνος» και ο Τζον Ντάνιελ απολάμβανε συχνά τις βόλτες με τους μαθητές του χωριού.

Η Άλις Κάνινγκαμ με τον Τζον Ντάνιελ

Μια ηλικιωμένη από το χωριό Uley, η κ. Γκρουμ, δήλωσε για τον γορίλα: «Μέχρι πρόσφατα ζούσαν άνθρωποι που τον θυμόντουσαν να κάνει βόλτες στο χωριό παρέα με τα παιδιά. Συνήθιζε να τρυπώνει στους κήπους και να τρώει τα τριαντάφυλλα. Τα παιδιά τον έβαζαν σε ένα καρότσι και τον έκαναν βόλτες. Ήξερε ποιο σπίτι είχε καλό μηλίτη να το επισκεπτόταν συχνά για να τον κεράσουν. Είχε τη δική του κρεβατοκάμαρα, μπορούσε να ανοίξει μόνος του τα φώτα και να πάει τουαλέτα, έστρωνε μόνος του το κρεβάτι και πλενόταν χωρίς καμία βοήθεια».

Η Άλις Κάνινγκαμ δεν μπορούσε να φροντίζει άλλο για την ανατροφή του γορίλα όταν εκείνος έφτασε τα 95 κιλά. Έτσι, τον πούλησε το 1921 σε έναν Αμερικανό που της υποσχέθηκε ότι θα τον μετέφερε σε ένα σπίτι στη Φλόριντα. Αλλά ο γορίλας τελικά μεταφέρθηκε σε ένα τσίρκο και συμμετείχε σε παραστάσεις για τον ζωολογικό κήπο Ringling στο Madison Square Garden, στη Νέα Υόρκη.

Όμως, επιδεινώθηκε η υγεία του γορίλα γιατί πίστευε ότι η Άλις Κάνινγκαμ τον εγκατέλειψε και το ζώο είχε πέσει σε βαριά κατάθλιψη. Οι υπεύθυνοι του τσίρκου ενημέρωσαν την Κάνινγκαμ για την κατάσταση της υγείας του γορίλα, αλλά ήταν αργά όταν έφτασε στην Αμερική. Ο Τζον είχε πεθάνει από πνευμονία.

Το σώμα του δόθηκε για συντήρηση στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στη συνέχεια, το 1922 μεταφέρθηκε στο μουσείο της Νέας Υόρκης, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Τζον ΝτάνιελγορίλαςάνθρωποιΑγγλίακρεβάτιμπάνιοπίθηκοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα