Ο επιμένων… ξεδιψά - Του πήρε 36 χρόνια να φέρει νερό στο χωριό του (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Από το 1959, ένα μικρό κινέζικο χωριό, το Καογάνγκμπα, αντιμετώπιζε πρόβλημα ξηρασίας και η μοναδική παροχή νερού ήταν πολλά χιλιόμετρα μακριά. Οι κάτοικοι άρχισαν πια να αντιμετωπίζουν και έλλειψη φαγητού και ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Όμως δεν το έκαναν, εξαιτίας της επιμονής και της προσπάθειας ενός ανθρώπου.

Ο Χουάνγκ Ντάφα αποφάσισε να ηγηθεί ενός πολύ φιλόδοξου έργου. Να σκάψει ένα κανάλι δέκα χιλιομέτρων κατά μήκος των απότομων βράχων που περιτριγυρίζουν το χωριό και παρακάμπτοντας το βουνό να φέρει νερό στα σπίτια.

Για να τα καταφέρει

χρειάστηκαν 36 χρόνια και μία αποτυχημένη προσπάθεια, αλλά ο Ντάφα δεν τα παράτησε ποτέ. Πλέον όλοι οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και φαγητό.

Ο Ντάφα ήταν 23 ετών όταν ξεκίνησε να ασχολείται. Για να χτίσουν το κανάλι, οι χωρικοί έπρεπε να σκάψουν κατά μήκος των τεράστιων βράχων τριών βουνών. Οι εργασίες ήταν άκρως επικίνδυνες καθώς οι χωρικοί έπρεπε να δένονται στα δέντρα και να κατεβαίνουν εκατοντάδες μέτρα κάτω από τα βράχια για να σκάψουν.

Δυστυχώς, μετά από μια δεκαετία εργασιών, το κανάλι που δημιουργήθηκε απέτυχε να φέρει νερό στην πόλη. Ο Ντάφα τότε συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να έχει εξειδικευμένες γνώσεις για να το καταφέρει και αποφάσισε να σπουδάσει μηχανικός!

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έπεισε τους συγχωριανούς τους να ξαναπροσπαθήσουν. Ο Ντάφα δούλευε στα βουνά όταν πέθαναν η κόρη του και ο εγγονός του, αδυνατώντας να φτάσει κοντά τους πριν συμβεί το μοιραίο.

Το 1995 το νέο κανάλι ολοκληρώθηκε και νερό άρχισε να τρέχει στο χωριό. Μάλιστα το κανάλι του Ντάφα παρέχει τρεχούμενο νερό σε ακόμη τρία χωριά. Συνολικά τροφοδοτεί με πόσιμο νερό 1.200 ανθρώπους ενώ ποτίζει τους ορυζώνες της περιοχής που δίνουν 400.000 κιλά ρύζι το χρόνο.

Τώρα πια, οι χωρικοί ζουν μια χαρά στο χωριό τους και ο 82χρονος Χουάνγκ Ντάφα θεωρείται τοπικός ήρωας.

Κίνανερότοπικός ήρωας36 χρόνιαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα