Ο Χριστιανόπουλος είναι – πάντα – εδώ…

Ύστερα από έναν κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Αμαλία, το «Ταγκαλάκι», που αναφέρεται στη ζωή του μεγάλου ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα στον Πολυχώρο – Θέατρο Vault τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και θα παρουσιάζεται Δευτερότριτα, στις 9 το βράδυ…

Το πρόσωπο. Ντίνος Χριστιανόπουλος,

ο μεγάλος ποιητής και ο άνθρωπος των αντιφάσεων. Αυτές είναι οι δύο όψεις του που αναδεικνύονται μέσα από το καινούργιο θεατρικό έργο του δημοσιογράφου, κινηματογραφιστή και συγγραφέα Αντώνη Μποσκοΐτη.

Το έργο αποτελεί θεατροποίηση μίας μεγάλης συνέντευξης που είχε παραχωρήσει ο Ντίνος Χριστιανόπουλος στον Αντώνη Μποσκοΐτη το 2013 και που είχε κάνει μεγάλη αίσθηση κατά την πρώτη δημοσίευσή της την επόμενη μέρα του θανάτου του ποιητή.

Ο συγγραφέας. Έχει πει ο «Μπόσκο» για το έργο: Μερικές συνεντεύξεις που κάνω καταλαβαίνω όταν τελειώνουν ότι έχουν τον χαρακτήρα μονόπρακτου, όπως συνέβη με την Κουμαριανού, αλλά και με την Καλή Καλό, ακόμη και με τη Μαριάν Φέιθφουλ. Καταλαβαίνεις από τη ροή της κουβέντας ότι βγαίνει κάτι μοναδικό, πριν κάνεις απομαγνητοφώνηση καν. Μια τέτοια συνέντευξη ήταν και του Χριστιανόπουλου. Οφείλω βέβαια να πω πως η εμπειρία και η γνώση μου είναι κυρίως κινηματογραφική. Για να στηθεί η τωρινή παράσταση η πολύχρονη εμπειρία του Χάρη στο θέατρο ήταν καθοριστική, καθώς και του Γιώργη Χριστοδούλου, που είναι επίσης πολλά χρόνια στον χώρο και βοήθησε πολύ. Είναι μια ομαδική δουλειά αυτό που πάμε να κάνουμε τώρα, εκ των ενόντων, με ό,τι μέσα διαθέτει ο καθένας, κάτι που μ’ αρέσει γιατί έτσι λειτουργώ και στις ταινίες μου. Ίσως αυτό να είναι και ένα συστατικό της αποδοχής των έργων που παρουσιάζω κάθε φορά, όταν δηλαδή γίνονται παρεΐστικα και αγαπησιάρικα».

Ο πρωταγωνιστής. Τον Ντίνο Χριστιανόπουλο υποδύεται ο Χάρης Φλέουρας, ηθοποιός που εργάζεται στο θέατρο από το 1998 (Ρέπας – Παπαθανασίου, Κραουνάκης, Τσιάνος, Κάλμπαρη, Καλογρίδης) και που για τρεις συνεχείς χρονιές έκανε σεμινάρια υποκριτικής δίπλα στους Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε. Μαζί του επί σκηνής ο Αντώνης Μποσκοΐτης ως ο interviewer του ποιητή.

ΥΓ.: Άντε, και καλή χρονιά να έχουμε (και) στο Θέατρο!

INFO

Μουσική: Γιώργης Χριστοδούλου. Τραγούδι: Παντελής Θεοχαρίδης (Γιώργη Χριστοδούλου – Θωμά Κοροβίνη). Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλίας Καρακωνσταντάκης.

Γραφιστικά – αφίσα – reel: Γιάννης Μουράρος. Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση.

Παραγωγή: Πόλις Πολιτισμού. Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου & more.com by viva. Τηλ.: 2310842509

Διαβάστε επίσης:

«Joker: Folie a Deux»: Χριστουγεννιάτικο… δώρο από τον σκηνοθέτη – Έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέες φωτογραφίες

Κεν Λόουτς: Ο σκηνοθέτης της εργατικής τάξης επιστρέφει με (ίσως) την τελευταία του ταινία

Ο Σεργκέι είναι πολύ… έξυπνος!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστιανόπουλος, – …,christianopoulos, – …