Ο χαρούμενος πελάτης των σούπερ μάρκετ κ. Μητσοτάκης

Γενικά δε φανταζόμαστε εύκολα κάποιον πολιτικό, και δη πρωθυπουργό, να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας.

Ειδικά όμως, όταν πρόκειται για επίσκεψη… αυτοαναφορικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε χθες… διακριτικά, συνοδευόμενος από τον κ. Σκρέκα, κάμερες, φωτογράφους, κανάλια κλπ., σε σούπερ μάρκετ για να δει πόσο πολύ έχουν πέσει οι τιμές και έχει καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια.

Και, ω του θαύματος, διαπίστωσε ότι όλα βαίνουν καλώς.

Την ώρα που οι κοινοί πολίτες μετράνε με το σταγονόμετρο (κυριολεκτικά) το λάδι, το τυρί και άλλα βασικά είδη

διατροφής, ο κύριος Μητσοτάκης βγήκε χαρούμενος από τα ψώνια (που δεν έκανε), διαπιστώνοντας ότι τα καρότσια με τα καλούδια είναι τίγκα και όλοι τρώμε και πίνουμε σα να είμαστε σε επίσημο δείπνο στου Μαξίμου.

Με ενθουσιασμό άκουσε παράλληλα το κοινό ότι φέτος η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να είναι πιο φθηνό το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και του Πάσχα (για παράδειγμα την Τσικνοπέμπτη μπορούν να μπουν μόνο τα κάρβουνα και το Πάσχα να εστιαστεί σε μπιφτέκια σόγιας).

Εξάλλου είναι γνωστό ότι το κρέας και δη το κόκκινο βλάπτει τον οργανισμό.

Το γεγονός ότι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το λάδι έχει αυξηθεί 136%, η ζάχαρη 57%, το αρνί 54%, τα λαχανικά 49%, οι πατάτες 44%, τα τυριά 40%, το ψωμί και το γάλα 33%, τα κρέατα και τα αυγά 30%, είναι απλώς η καλά σχεδιασμένη και κρυμμένη πολιτική της κυβέρνησης για να μας κρατά υγιείς, λεπτούς και σε φόρμα.

Ειδικά για τα βρέφη, που πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να αναπτύξουν γερό οργανισμό, η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει την τιμή του βρεφικού γάλακτος κατά το κολοσσιαίο ποσοστό 15-20%, σε αντίθεση με τη χαμηλότερη τιμή της ΕΕ, που είναι μόλις… 213% φθηνότερη από τη χώρα μας.

Αλλά τι να μας πουν εμάς οι κουτόφραγκοι που όταν παίρναμε βρεφικό γάλα σε νορμάλ τιμές αυτοί έτρωγαν βελανίδια;

Τώρα που τρώμε εμείς βελανίδια, παίρνουν το αίμα τους πίσω.

Όσο για το δικό μας αίμα, μια έλλειψη σιδήρου θα την έχει, μια και τα ψώνια στο καρότσι μας δεν είναι ακριβώς αυτά που (θέλει να) βλέπει ο κ. Μητσοτάκης…

Διαβάστε επίσης:

Τα προσωπικά μας δεδομένα βορά σε όποιον έχει να πληρώσει

«Καμπάνες» από την κοινωνία χωρίς πολιτική απάντηση

Το δίλημμα της Εκκλησίας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis