Ο Μπακογιάννης «απαντά» στον Δούκα με αγορά 3.000 δένδρων

Θέση για το ζήτημα της κοπής δέντρων από την πλατεία Εξαρχείων που προκάλεσε την παρέμβαση του Χάρη Δούκα, πήρε ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σε ανάρτησή του στο X επισημαίνει ότι κατηγορίες κατοίκων αλλά και του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χάρη Δούκα για εξαφάνιση του πρασίνου είναι ανυπόστατες, καθώς το μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ του δήμου, της Αττικό Μετρό και του υπουργείου

Υποδομών τη προμήθεια 2.975 μεγάλων δέντρων σε χώρους και σημεία του Δήμου Αθηναίων που επηρεάζονται από τις εργασίες για τη γραμμή 4 του μετρό.

Επίσης σε ανακοίνωση του, ο δήμος Αθηναίων περιγράφει αναλυτικά τα σημεία που θα μεταφυτευτούν τα δέντρα που θα απομακρυνθούν από την πλατεία Εξαρχείων, προσθέτοντας ότι όσα δεν επιβιώσουν της διαδικασίας μεταφύτευσης θα αντικαταστούν από νέα δέντρα του ίδιου είδους.

Όπως αναφέρει, πρακτικά κι εγκαίρως, όλες οι αγωνίες – ερωτήματα έχουν απαντηθεί και πως το δίλημμα «μετρό ή δέντρα» είναι τεχνητό, είναι ψευδές κι επιπλέον πάλιωσε.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

Με το μετρό δεν παίζουμε.
Για αυτό εγκαίρως δρομολογήσαμε τις αναγκαίες λύσεις. Εδώ και καιρό. Μακριά από σκιαμαχίες και λαϊκισμούς.
Με την υπογραφή της Σύμβασης για τη προμήθεια 2.975 μεγάλων δέντρων σε χώρους και σημεία του Δήμου Αθηναίων που επηρεάζονται από τις εργασίες για…

— Kostas Bakoyannis (@KBakoyannis) November 8, 2023 Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων για τα δέντρα:

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο με τα χρώματα της Ελλάδας (Photo)

Πόλεμος στη Γάζα: Οικογένεια και ιερείς οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου (Video)

Τροχαία δυστυχήματα σε Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος – Νεκροί ένας 39χρονος και ένας 38χρονος

Keywords
Τυχαία Θέματα