Ο Kosmos έχει γενέθλια και τα γιορτάζει

Από τους πιο επιδραστικούς ραδιοσταθμούς στα FM, ο Kosmos 93.6 (και 107), συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας στον «αέρα» και το γιορτάζει.

Είκοσι χρόνια που οι μουσικές του πλανήτη έγιναν το σάουντρακ της ζωής χιλιάδων ακροατών, εντός κι εκτός συνόρων.

Η γιορτή έχει ήδη αρχίσει στη συχνότητα του σταθμού και θα διαρκέσει. Ξένοι καλλιτέχνες και αγαπημένοι του Kosmos (Yasmin Levy, Rodrigo Leao, Omar Faruk Tekbilek, Little Louie Vega,

Synapson και πολλοί άλλοι) στέλνουν τις ευχές τους και προτείνουν ένα τραγούδι τους –ειδικά αφιερωμένο.

Από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, 16:00-18:00, ο Κώστας Αλαγιάννης παρουσιάζει τα highlights της παράλληλης διαδρομής της world music και του Kosmos (την ανακάλυψη σημαντικών καλλιτεχνών από την Αφρική, τη Λ.Αμερική και την Ασία, τον ρόλο που έπαιξαν καταξιωμένοι ρόκερς –Peter Gabriel, Paul Simon, David Byrne, Sting, Ry Cooder- στη διάδοση της world music, φεστιβάλ, δισκογραφικές, σταθμοί, περιοδικά, δισκοπωλεία…)

Η εποποιία του Buena Vista Social Club, που συμπτωματικά συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια, παρουσιάζεται σ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα.

Μια εκλεκτική playlist 100 τραγουδιών (5 για κάθε χρονιά από το 2001 ως το 2021) στο λογαριασμό του KosmosRadio στο Spotify θα ταξιδεύει ακροατές και χρήστες του διαδικτύου στις καλύτερες μουσικές στιγμές της δικής μας 20ετίας.

Οι ακροατές του Kosmos μπορούν να στέλνουν τις δικές τους αναμνήσεις από στιγμές που το Kosmos έπαιξε τον δικό του ρόλο στη ζωή τους και θα τις ακούσουμε on air.

Συλλεκτικά t-shirt και φούτερ θα κληρωθούν στους τυχερούς ακροατές και ακροάτριες που θα στείλουν τις ιστορίες τους στο [email protected] ή θα πάρουν μέρους στους διαγωνισμούς του Kosmos.

Παράλληλα ετοιμάζεται η νέα συλλογή του Kosmos που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε CD αλλά και ψηφιακά.

Διαβάστε επίσης:

Euronews: Να μην καταργηθεί το κανάλι και να διατηρηθεί πλήρης η ελληνική υπηρεσία ζητά η ΕΣΗΕΑ

Σάκης Μουμτζής: Αντιδράσεις για την ανάρτηση του αρθρογράφου της «Καθημερινής» – «Θα μας πείτε ότι και οι ζωές των Τούρκων μετράνε»

Πρετεντέρης για τη Φώφη Γεννηματά: «Μια γενναία γυναίκα – πέρασε στην ιστορία»

Keywords
Τυχαία Θέματα