Ο ISIS ετοιμάζει επίθεση στη Στοκχόλμη

ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 300 Σουηδοί πολίτες έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος ως μαχητές, με τις δυνάμεις ασφαλείας της Σουηδίας να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν Σουηδικές εφημερίδες επ8ικαλούμενες το Associated Press, το οποίο αναφέρεται σε ιρακινές πηγές, μαχητές του ISΙS έχουν εισέλθει στη Στοκχόλμη και ετοιμάζουν χτυπήματα εναντίον των πολιτών.

«Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες

σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της σουηδικής αστυνομίας Simon Bynert.Τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι μαχητές του ISIS και συγκεκριμένα 7-8 άτομα έχουν φτάσει στη χώρα από το Ιράκ και καταστρώνουν σχέδιο επίθεσης.

Τον Μάρτιο η Europol ανακοίνωσε ότι 3.000 με 5.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα των τζιχαντιστών και έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη για μια «εντελώς νέα πρόκληση».Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι οι ισλαμιστές έχουν διεισδύσει με επιτυχία Πράσινο Κόμμα της Σουηδίας. «Άνθρωποι που είναι κοντά στην Μουσουλμανική Αδερφότητα -ένα ισλαμικό κόμμα- προσελκύουν κόσμο από το Πράσινο Κόμμα», λέει ο Lars Nicander από το Σουηδικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας.

ISISΣουηδίαΣτοκχόλμηεπίθεσηHas video:
Keywords
Αναζητήσεις
isis στοκχόλμη
Τυχαία Θέματα