Ντόρα Μπακογιάννη: Μην περιμένετε δέσμευση της Τουρκίας ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας

Τον πολιτικό ρεαλισμό επιλέγει η Ντόρα Μπακογιάννη έναντι των προσδοκιών που καλλιεργούνται σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και τον εξοπλισμό της Τουρκίας με F-16 από τις ΗΠΑ.

Όπως αποκάλυψε η κα Μπακογιάννη, δεν πρόκειται να υπάρξουν όροι για τη μη χρήση των τουρκικών F-16 κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, δεν είναι «ρεαλιστικό» να υπάρχει τέτοιος όρος για τα μαχητικά που αγοράζει η Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ρωτήθηκε «αν θα υπάρχει κάποιος όρος ώστε τα F-16 να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η Τουρκία κατά συμμάχων, κατά της Ελλάδας. Αν ένας τέτοιος όρος μπορεί να υπάρξει. Είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε έναν τέτοιον όρο;».

Απαντώντας είπε: «Έναν τέτοιον όρο γραπτό όχι. Έναν όρο ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν αλληλοσκοτώνονται με κάτι τέτοιου είδους διατύπωση, δηλαδή το αυτονόητο του ΝΑΤΟ, νομίζω ότι θα μπορεί κανείς να το περιμένει». 

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για την οπαδική βία: Ανοίγουν τα γήπεδα, όλο το χρονοδιάγραμμα – Από πότε θα ισχύουν κάμερες και ταυτοπροσωπία

Εύη Χριστοφιλοπούλου στο topontiki.gr: «Ο Μητσοτάκης έχει φτιάξει μία ανοιχτή παράταξη – Το ΠΑΣΟΚ περιχαρακώνεται σε μηχανισμούς»

Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Θέλουμε να αποφύγουμε την ένταση» λέει η κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόρα Μπακογιάννη, Τουρκίας, F-16, Ελλάδας,ntora bakogianni, tourkias, F-16, elladas