Ντάισελμπλουμ: Το Eurogroup πρέπει να λάβει μία σημαντική απόφαση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χρειάζεται να λάβουν μία σημαντική απόφαση κατά τη διάρκεια του Eurogroup του Σαββάτου, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε δήλωσή του μετά την τηλεδιάσκεψη με την Κριστίν Λαγκάρντ, το Μάριο Ντράγκι και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν θέλησε να σχολιάσει το περιεχόμενο των προτάσεων τονίζοντας ότι «περιμένουμε την αξιολόγηση των θεσμών επί των ελληνικών

προτάσεων».

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έγγραφο , ένα "λεπτομερές κείμενο".

"Η ευρεία στήριξη εντός της Ελλάδας δίνει στην πρόταση περισσότερη αξιοπιστία, αλλά ακόμα και τότε χρειάζεται να εξετάσουμε προσεκτικά κατά πόσο είναι καλή η πρόταση και εάν βγαίνουν τα νούμερα", είπε σε δημοσιογράφους.

"Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που οφείλουμε να λάβουμε το Σάββατο, οπότε θα το κάνουμε επιμελώς", δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Οι ελληνικές προτάσεις θα "μελετηθούν" από τους πιστωτές (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που θα διατυπώσουν την "εκτίμησή" τους επ' αυτών το βράδυ της Παρασκευής, διευκρίνισε ο επικεφαλής του Eurogroup , ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα περιμένει την εκτίμηση αυτών των θεσμών πριν εκφράσει την άποψή του.

"Επιφυλάσσω την τελική εκτίμησή μου για αργότερα, περιμένω κατ' αρχάς την εκτίμηση των θεσμών", δήλωσε κατά την έξοδό του από το υπουργικό συμβούλιο.

"Είναι ένα πολύ μακροσκελές κείμενο, όμως οφείλουμε να εξετάσουμε αν είναι επαρκώς συγκεκριμένο, αν η εφαρμογή του θα αποφέρει αρκετά χρήματα, αν τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρκετά ισχυρά", δήλωσε ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

"Υπάρχουν ομάδες για να το εξετάσουν αυτό στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεπώς τις αφήνω να κάνουν τη δουλειά τους", πρόσθεσε.

ΝτάισελμπλουμEurogroupαπόφασηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα