Νομιμοποίηση αδήλωτων κεφαλαίων με την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το χρόνο που αποκτήθηκαν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι βασικές προβλέψεις της επικείμενης ρύθμισης για τη νομιμοποίηση αδήλωτων κεφαλαίων καθώς και παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν δύο από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου οικονομικής πολιτικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες "κλείδωσε" η βασική πρόβλεψη της ρύθμισης ότι ο φόρος για τη νομιμοποίηση "μαύρων" καταθέσεων θα υπολογιστεί

με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το χρόνο που αποκτήθηκε το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.

"Ο κύριος φόρος θα πληρωθεί κανονικά, δεν υπάρχει καμία αμνηστία στα μαύρα κεφάλαια" υποστηρίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχουν εκπτώσεις από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα καθώς και απαλλαγή από τυχόν ποινικές ευθύνες για απόκρυψη εισοδήματος.

Παράλληλα, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και νέες παρεμβάσεις διευκόλυνσης (π.χ. επιμήκυνση διάρκειας δανείου) για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

νομιμοποίησηκεφάλαιααδήλωταδάνειαφορολόγησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα