Νίκος Παππάς: Εφικτός ο στόχος για τις 200 ψήφους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση μπορεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 για τον εκλογικό νόμο εμφανίζεται ο Νίκος Παππάς.

«Ο στόχος για τις 200 ψήφους είναι εφικτός. Αποτυχία θα ήταν να κυβερνάμε και να μην τηρήσουμε τη δέσμευση που μας ακολουθεί εδώ και δεκαετίες για απλή αναλογική. Τηρούμε λοιπόν αυτή τη δέσμευση και ελπίζουμε και ζητούμε να την τηρήσουν και όσα κόμματα την έχουν υποστηρίξει», σημειώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο υπουργός Επικρατείας εκτιμά ότι η Ελλάδα

δεν κινδυνεύει από το Brexit, αφού έχει «καλυμμένες δανειακές ανάγκες, πολιτική σταθερότητα και δυνατότητες για ανάπτυξη».

Τo Brexit «είναι μια οδυνηρή ευκαιρία για συμπεράσματα. Οι πολιτικές ηγεσίες δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου. Το δημοκρατικό έλλειμμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφάνεια και δημοκρατία. Με μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που σηματοδοτεί την ένωση κρατών, στο Ευρωκοινοβούλιο που προέκυψε από τους Ευρωπαίους πολίτες και την Κομισιόν που λογοδοτεί σ’ αυτό. Η Ευρώπη, για το μέλλον της οποίας αποφασίζουν οι τεχνοκράτες, έδειξε τα όριά της και τη δυνατότητά της να τροφοδοτεί εκ νέου τη διχόνοια εντός των λαών και μεταξύ τους», σημειώνει ο υπουργός.

«Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει στον βαθμό που βρίσκεται σε πορεία ισορρόπησης των δημοσιονομικών και της οικονομίας. Έχει καλυμμένες δανειακές ανάγκες, πολιτική σταθερότητα και δυνατότητες για ανάπτυξη. Ελπίζουμε να μην αδρανήσουν διεθνείς θεσμοί και να μην προκύψει μια παγκόσμια αναταραχή. Θυμηθείτε μόνο τι έλεγε η Δεξιά για μας, όταν λέγαμε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, λέγανε ότι είμαστε αντιευρωπαίοι. Τώρα που από τα σπλάχνα της ξεπηδούν νέοι απομονωτισμοί και εθνικισμοί πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της», θυμίζει.

Μεταξύ άλλων, στη δισέλιδη συνέντευξή του, ο Νίκος Παππάς αναφέρεται στην ανάγκη μιας διαρκούς και συντεταγμένης αντεπίθεσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ για την ελληνική κεντροαριστερά σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι της δεν θα επιθυμούσαν μια επανάληψη του σεναρίου Σαμαρά-Βενιζέλου.

Για τη 2η αξιολόγηση υποστηρίζει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί γρηγορότερα και, τέλος, αναλύει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάθεσης τηλεοπτικού χρόνου για τα διαφημιστικά των καναλιών.

Νίκος ΠαππάςBrexitεκλογικός νόμοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα