Νετανιάχου: Δριμύ κατηγορώ κατά των συμμάχων του Ισραήλ – «Είναι η μνήμη σας τόσο μικρή;»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως οι σύμμαχοι του Ισραήλ έχουν βραχεία μνήμη σε ό,τι αφορά στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και πως το Ισραήλ θα επιμείνει με την επίθεσή του στη Γάζα παρά την αυξανόμενη διεθνή πίεση.

«Προς τους φίλους μας στη διεθνή κοινότητα λέω: είναι η μνήμη σας τόσο μικρή; Τόσο γρήγορα ξεχάσατε σχετικά με την 7η Οκτωβρίου, τη χειρότερη σφαγή που διαπράχθηκε ποτέ εναντίον των Εβραίων

μετά το Ολοκαύτωμα», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του.

«Τόσο γρήγορα είσαστε έτοιμοι να αρνηθείτε στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στα τέρατα της Χαμάς;», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε πως το Ισραήλ θα επιμείνει με την επίθεσή του στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Ράφα, ενώ θα απομακρύνει αμάχους από τις ζώνες μάχης.

Αναμένεται επανάληψη των συνομιλιών στο Κατάρ για ανακωχή

Στο μεταξύ, φορτηγά που μεταφέρουν αλεύρι έφθασαν στο βόρειο τμήμα της Γάζας για διανομή σε περιοχές που δεν είχαν καμία βοήθεια επί τέσσερις μήνες, όπως ανέφεραν σήμερα παλαιστινιακά ΜΜΕ, καθώς ο λιμός ελλοχεύει στον θύλακα και οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς αναμένεται να επαναληφθούν στο Κατάρ.

Υπηρεσίες αρωγής έχουν προειδοποιήσει για το ότι περιοχές της Γάζας βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες με λιμό, ενώ νοσοκομεία στον βορρά κάνουν λόγο για παιδιά που πεθαίνουν από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

The war is ugly, the war ruined us all. I became ugly from the start of the war ..
why would I return to Gaza, The Israeli army has taken my father ..

A little angle of occupied Palestine. #FreePalestine

pic.twitter.com/qbacVsVQpK

— Mahrang Baloch (@MahrangBaloch_) March 17, 2024

Η κρίση λιμού έχει αυξήσει τη διεθνή πίεση στο Ισραήλ πέντε και πλέον μήνες μετά τη χερσαία και αεροπορική εκστρατεία του στη Γάζα, την οποία προκάλεσε η πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, καθώς περισσότερες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων με παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα έπειτα από συνομιλίες με τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα στην Ιορδανία πως ο μεγάλος αριθμός απωλειών αμάχων που θα προέκυπτε από μια τέτοια επίθεση θα καθιστούσε πολύ δύσκολη την περιφερειακή ειρήνη.

Η Χαμάς παρουσίασε μια νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός την περασμένη εβδομάδα η οποία περιλαμβάνει την ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων με παλαιστίνιους κρατούμενους. Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ θα συζητήσει την πρόταση προτού αναχωρήσει η αντιπροσωπεία.

Ο Νετανιάχου έχει ήδη πει πως η πρόταση βασίζεται σε μη ρεαλιστικές απαιτήσεις, όμως παλαιστίνιος αξιωματούχος που γνωρίζει για τις μεσολαβητικές προσπάθειες είπε πως οι πιθανότητες για μια συμφωνία φαίνονται καλύτερες, με τη Χαμάς να έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προτεινόμενη ανταλλαγή.

Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα μέσα στη νύχτα

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, πάνω από 60 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τη Χαμάς.

The martyrs is buried under the asphalt and on the sidewalk under the tree, in the market, and at home….

Take off your shoes in #Gaza, as all the roads are sacred and paved with martyrs ! pic.twitter.com/DHGIbM6T5o

— Nour Naim| نُور (@NourNaim88) March 17, 2024

Ύστερα από πέντε και πλέον μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές δεν παύει να αυξάνεται στη Γάζα, με 31.645 νεκρούς από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Οι τραυματίες στη Γάζα ανέρχονται σε τουλάχιστον 73.676, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα. Τις τελευταίες 24 ώρες, 92 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους. Και, παρά τις διεθνείς πιέσεις για κατάπαυση πυρός, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που έχει ορκιστεί να αφανίσει τη Χαμάς, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο και ο στρατός του δεν σταματά να βομβαρδίζει το παλαιστινιακό έδαφος το οποίο πολιορκεί.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στη Ρωσία: «Μεσημέρι κατά Πούτιν» – Οπαδοί του Ναβάλνι μεταδίδουν εικόνες διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές

Αγία Σοφία: «Σου έλειψε το κολύμπι, γείτονα;» – Αντιδράσεις στα τουρκικά social media για τη φωτογραφία με την ελληνική σημαία

Εκλογές στη Ρωσία: Χωρίς αντίπαλο ο Πούτιν – Ψηφίζουν τη θριαμβευτική επανεκλογή του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νετανιάχου, Δριμύ, Ισραήλ – Είναι,netaniachou, drimy, israil – einai