Νέο πολυσέλιδο περιοδικό στον ελληνικό τύπο

MEDIA

Ένα φιλόδοξο εκδοτικό εγχείρημα έρχεται να δώσει νέα πνοή στο χώρο του Τύπου.

Το "ΕΣΤΙΑζω" είναι ένα πολυσέλιδο περιοδικό με μια σύγχρονη ματιά, αλλά με βασικό «κορμό» την ποιότητα και τον αρχειακό πλούτο της ιστορικής εφημερίδας ΕΣΤΙΑ. Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκδότης του Ομίλου «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε», Ιωάννης Φιλιππάκης, η εφημερίδα Εστία, η οποία μετρά 140 χρόνια, ενσωματώθηκε στους «κόλπους» του εκδοτικού

ομίλου από τον Απρίλιο του 2015.

«Επιδιώκουμε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία του παρελθόντος και να κάνουμε κάποιες προσπάθειες εκσυγχρονισμού. Το "ΕΣΤΙΑζω" είναι μια σύγχρονη ματιά και πρόταση, μια έκδοση που συνδυάζει κι αξιοποιεί ουσιαστικά τον πλούτο που έχει η ΕΣΤΙΑ, που είναι ένα πολύ μεγάλο αρχείο. Διότι, το βασικό υλικό του περιοδικού αντλείται από το αρχείο της ΕΣΤΙΑΣ, όπως και το βασικό περιεχόμενο προέρχεται από το αρχειακό υλικό της ιστορικής εφημερίδας».

Όπως επισημαίνει ο κ. Φιλιππάκης, «θέλουμε να φέρουμε κοντά μας -μαζί με την θεματογραφία της ΕΣΤΙΑΣ και την ανανέωση και συμπλήρωση των αρθρογράφων μας- τις νεότερες ηλικίες. Το στοίχημα των εφημερίδων είναι να μπορέσουν τουλάχιστον να ξεκινάνε να χαμηλώνουν το μέσο όρο της ηλικίας των αναγνωστών τους. Για αυτό και ελπίζουμε και ευχόμαστε να "αγκαλιάσουν" και να αγαπήσουν το "ΕΣΤΙΑζω" κι οι νεότερες ηλικίες».

Η θεματολογία της περιοδικής έκδοσης θα είναι θεματική, «άλλοτε μπορεί να είναι εποχική, άλλοτε επετειακή, ενώ θα φιλοξενούνται και ιστορικά θέματα που είναι σχετικά με το βασικό θέμα. Συνήθως έχει μια αφορμή, όπως για παράδειγμα το πρώτο τεύχος μας βγήκε με αφορμή τα Ποσειδώνια, η δεύτερη έκδοση με αφορμή τα 140 χρόνια της ΕΣΤΙΑΣ και το τρίτο τεύχος μας είναι ένα εορταστικό αφιέρωμα στα Χριστούγεννα. Δεν έχουμε καταλήξει, όμως, αν το περιοδικό θα είναι μηνιαίο ή τριμηνιαίο», συμπληρώνει ο κ. Φιλιππάκης και υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος «είναι να φέρουμε στην επιφάνεια μεγάλα κομμάτια του αρχείου της εφημερίδας ΕΣΤΙΑΣ και κατ’ επέκτασιν του ελληνικού Τύπου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πλούτο της ιστορικής εφημερίδας και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς υπάρχει ένα αρχείο 140 ετών. Μακάρι βέβαια να μπορέσουμε να το αναπτύξουμε περισσότερο αυτό το αρχείο. Παράλληλα, δεν παραβλέπουμε και την εμπορική στόχευση, αφού σε μια δύσκολη εποχή πρέπει να βρίσκεις έξυπνες και πρωτοποριακές προτάσεις για το κοινό σου. Είναι στο πλαίσιο του αγώνα που κάνουν όλες οι επιχειρήσεις, όχι μόνο του Τύπου».

περιοδικόελληνικός τύπουΕΣΤΙΑζωΕστίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα