Νέα πτώση για τη στερλίνα - Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 ετών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση σημείωσε και σήμερα η στερλίνα εξαιτίας των αυξανόμενων ανησυχιών για ένα «σκληρό» Brexit και παρά τα σχόλια της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για τον αντίκτυπο της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Η Μέι ήγειρε χθες το θέμα των παράπλευρων συνεπειών από τα πολύ χαμηλά επιτόκια και το τύπωμα χρήματος, ενισχύοντας την άποψη ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής ίσως να εξαντλούνται, με τα βασικά επιτόκια σε πολλές δυτικές χώρες να είναι ήδη σε αρνητικά επίπεδα. Παράλληλα, τροφοδότησε εικασίες ότι η κυβέρνηση αντιτίθεται μάλλον σε περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων από την

Τράπεζα της Αγγλίας, δεδομένου του αρνητικού αντίκτυπου στις καταθέσεις και τις συντάξεις.

Η στερλίνα κατέγραψε νωρίτερα πτώση κατά 0,2% στο 1,2720 δολάριο, παραμένοντας κοντά στο χαμηλό 31 ετών του 1,2686 δολάριο που σημείωσε χθες. Η λίρα έχει ήδη υποχωρήσει κατά 2% αυτή την εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της Μέι την Κυριακή ότι η επίσημη διαδικασία για το διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ θα ξεκινήσει έως τα τέλη Μαρτίου. Το ευρώ κατέγραψε άνοδο κατά 0,2% στις 88,085 πένες, έχοντας χθες ανέλθει στο υψηλό πενταετίας των 88,43 πενών.

Πολλοί οικονομολόγοι και αναλυτές φοβούνται ότι η κυβέρνηση της Μέι θα ταχθεί υπέρ της επιλογής ενός «σκληρού Brexit», το οποίο θα σημαίνει ότι η Βρετανία να βρεθεί εκτός ενιαίας αγοράς με αντάλλαγμα αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους. Αυτό θα μπορούσε να δυσχεράνει το εσωτερικό και εξωτερικό εμπόριο και να περιορίσει τις ξένες επενδύσεις που χρειάζονται για να χρηματοδοτηθεί το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

βρετανική λίραστερλίναπτώση λίραςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα