Νέα καταγγελία για Πολυχρονόπουλο: Πουλούσε τα βρεφικά γάλατα και έστελνε τους άπορους να τα αγοράσουν με… έκπτωση (videos)

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τη διαχείριση των δωρεών που φέρεται να έκανε «ο Άλλος Άνθρωπος».

«Όταν πήγα στην Κοινωνική Κουζίνα, αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα με έξωση από το σπίτι. Δεν είχα τρόφιμα, δεν είχα να καλύψω τις πρώτες ανάγκες του παιδιού μου. Πήγα να ζητήσω βοήθεια και τρόφιμα. Μόλις πήγα, συνάντησα μία εχθρική συμπεριφορά με το που πάτησα το πόδι μου εκεί. Με διώξανε. Μετά από δύο ημέρες ξαναπήγα γιατί με έστειλε κάποιος ένας άνθρωπος» ανέφερε στον Alpha ο πρώην εθελοντής.

«Εξαφανίζονταν
πάνες και γάλατα»

«Με το που είπα ποιος άνθρωπος με έστειλε, με έβαλαν μέσα, μου έδωσαν τρόφιμα. Δεν έδιναν σε κανέναν άγνωστο τρόφιμα. Τη δεύτερη φορά που ζήτησα και πάλι τρόφιμα που χρειαζόμασταν, μου είπαν ότι δεν γίνεται να παίρνω έτσι πράγματα και πρέπει να δουλεύω. Μάλιστα το ωράριο που μου έβγαλαν είναι 11.30 με 19.00 χωρίς αμοιβή. Για να παίρνω μόνο τρόφιμα» πρόσθεσε ο πρώην εθελοντής.

Ο κόσμος έφερνε μεγάλες ποσότητες από βρεφικά γάλατα και πάνες. Αυτά που είχα φτιάξει εγώ ήταν τουλάχιστον 350 κουτιά. Δεν τα έδιναν σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί εξαφανίζονταν και οι πάνες. Εγώ γέμιζα το βράδυ την αποθήκη και την επόμενη μέρα το πρωί ήταν άδεια. Παρακολούθησα δύο βράδια τι γίνεται. Υπήρχε ένας φύλακας και έμπαινε μετά τις 11 το βράδυ μέσα στην Κοινωνική Κουζίνα και έβγαζαν πράγματα έξω. Τα φόρτωναν σε τρίκυκλα και εξαφανίζονταν»

Τα βρεφικά είδη, το μίνι μάρκετ και η… έκπτωση

Σύμφωνα και με άλλη καταγγελία ο Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ.

Στη συνέχεια φέρεται να έστελνε τους απόρους να τα αγοράσουν από πακιστανικά μαγαζιά με έκπτωση που τους «προσέφερε» αντί να τους τα δίνει δωρεάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, μια γυναίκα κατήγγειλε ότι εδώ και τρία χρόνια πήγαινε στην κοινωνική κουζίνα, και ζητούσε βρεφικό γάλα, γιατί είχε δει κούτες με τέτοια γάλατα να πηγαίνουν στον «Άλλον Άνθρωπο», αλλά δεν της έδιναν.

«Λέγανε ότι εδώ πιο κάτω έχει ένα ψιλικατζίδικο και πάει εκεί και δίνει πράγματα και τα δίνει για το μαγαζί. Με ανταλλαγή, δεν ξέρω, με λεφτά… Εκεί που έκανε ο καφές να τον αγοράσει χονδρικά 1,5 – 2 ευρώ, του τον έδινε πολύ πιο φθηνό και έτσι έπαιρνε λεφτά» λέει η γυναίκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρα τριών παιδιών που δεν είχε χρήματα για να αγοράσει βρεφικό γάλα για τα παιδιά της, ζήτησε βοήθεια από τον «Άλλο Άνθρωπο» και εκείνος την έστειλε σε μαγαζί ενός Μπαγκλεντασιανού.

«Θα το παίρνεις 15 ευρώ αντί για 29-30 ευρώ», της είπε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Πολυχρονόπουλος φέρεται να είχε πει ότι το 50% του κέρδους από τις πωλήσεις αυτών των προϊόντων το επιστρέφουν στον ίδιον και ότι εκείνος με τη σειρά του το κάνει δωρεά στα ιδρύματα.

Πρώην εθελοντής, μιλώντας στον Alpha, αναφέρει: «Όταν είχε μεθύσει, μου είχε πει ότι δίνουν τα πράγματα σε πακιστανικά μαγαζιά. Τα πουλάνε και χωρίς τιμολόγια».

«Πουλούσαν τα ρούχα»

Την ίδια ώρα άλλη μια πρώην εθελόντρια προχώρησε σε νέα καταγγελία μιλώντας στο Mega.

«Μαζί με τον γαμπρό του κυρίου Πολυχρονόπουλου, ήταν η αδελφή του που ξεκαθάριζε τα ρούχα με τα καρτελάκια γιατί μάλλον τα πουλούσαν τα ρούχα. Κάπου τα έδιναν ή σε πάγκο τα πουλούσαν, ή σε κάποιο μαγαζί. Εγώ τακτοποίησα τα τρόφιμα, τα οποία έστελναν οι άνθρωποι. Αυτά που μαγειρεύαμε έξω, μην φανταστείτε, όσπρια, μακαρόνια, τα υπόλοιπα δεν πήγαιναν πουθενά. Τα υπόλοιπα τα πήγαιναν στο σπίτι τους. Με το που έρχονταν τρόφιμα που άξιζαν τον κόπο, βότανα και τέτοια, τα φόρτωναν αυτοί στα σακίδιά τους, ο κύριος Κώστας, η αδελφή του, ο γαμπρός του και 1-2 άτομα που ήταν εκεί», είπε αρχικά στο Μega πρώην εθελόντρια στην κοινωνική κουζίνα και συνέχισε:

«Μπήκε μία κοπέλα και φαινόταν άνθρωπος που δεν έχει, είναι φτωχός. Παρακάλεσε να της δώσουν ένα πακέτο μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας, να μαγειρέψει για το παιδί της, όλοι αδιαφορούσαν, σαν να μην υπήρχε η κοπέλα» είπε σε άλλο σημείο η εθελόντρια. «Γυρίζει (ο Πολυχρονόπουλος) και λέει ”εντάξει μωρέ δώσε της ένα πακέτο μακαρόνια και μία σάλτσα τώρα να τελειώνουμε, να φύγει από εδώ μέσα».

Σύφωνα με την πρώην εθελόντρια και η απάντηση της αδερφής του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας δημιουργεί προβληματισμό: «Γυρίζει η κοπέλα και λέει στην αδελφή του κυρίου Κώστα: ”μήπως περισσεύει καμία μπλούζα και για εμένα;” και της απαντά: ”όχι, όχι, όλα αυτά είναι για τους πρόσφυγες, για εσάς δεν υπάρχει τίποτα’‘. Αυτός είναι ο άνθρωπος, ο φιλάνθρωπος».

Διαβάστε επίσης:

Διδυμότειχο: Σήμερα η νεκροψία της 9χρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο (Video)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου

Σεισμός 3,9 ανοιχτά της Ζακύνθου (Xάρτης)

Keywords
Τυχαία Θέματα