Νέα Αριστερά: Πρώτο βήμα για την συγκρότηση – Πώς και γιατί σχολιάζουν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πρώτο βήμα της συγκρότησής της προχωρά η Νέα Αριστερά με την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα γίνει το τριήμερο 1 – 3 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την πραγματοποίηση 100 και πλέον ανοιχτών συνελεύσεων και εκδηλώσεων σε όλη την χώρα η Νέα Αριστερά προχωρά στο επόμενο βήμα και αποκτά οργανωτική δομή ενώ, η ανοιχτή Πανελλαδική

Συνδιάσκεψη θα καταλήξει στην πολιτική διακήρυξη -στην οποία θα βασιστεί η προεκλογική καμπάνια- αλλά και στην ανάδειξη κεντρικού οργάνου.

Πηγές της Νέας Αριστεράς, επισημαίνουν πως το τέλος της Συνδιάσκεψης θα σημάνει την έναρξη της μάχης που θα δώσει η Νέα Αριστερά για τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι το ψηφοδέλτιο να είναι ευρύ, ανοιχτό και αντιπροσωπευτικό όλων των κρίσιμων για εμάς κοινωνικών πεδίων: Νέα γενιά, στεγαστική κρίση, έρευνα, ακαδημαϊκοί, γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ+, κλιματική κρίση, εργασία, προσφυγικό κ.α.

Στο μεταξύ, από τη Νέα Αριστερά κάθε άλλο παρά αποφεύγουν να σχολιάσουν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι αυτές δικαιώνουν την επιλογή τους να φύγουν. Θεωρούν πως η κρίση βαθαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί βαθαίνει και η αναξιοπιστία του.

«Τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας την απόφαση των στελεχών που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά. Η κρίση είναι βαθιά, δομική, πολιτική και ιδεολογική. Οι εξελίξεις δεν μας εκπλήσσουν. Διευρύνουν ωστόσο το κενό στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς» αναφέρουν πηγές.

Προαναγγέλλουν και άλλες προσχωρήσεις

Παράλληλα θεωρούν πως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν και το πολιτικό κενό που δημιουργείται στο χώρο της προοδευτικής αντιπολίτευσης και την ευκαιρία που ανοίγεται για τη Νέα Αριστερά να παίξει έναν ρόλο «ως αξιόπιστη, σοβαρή, μαχητική και ριζοσπαστική αντιπολίτευση στην δεξιά του κ. Μητσοτάκη», με κάθε πολιτικό, θεσμικό και κινηματικό μέσο.

«Απέναντι στην απαξίωση της πολικής και την απογοήτευση εμείς προτάσσουμε την δημιουργία, την ανανέωση και την συμπαράταξη δυνάμεων» και σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η προσχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη «και μάλιστα στην πρώτη γραμμή». Προαναγγέλλεται δε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλα νέα πρόσωπα να πλαισιώσουν το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών από τη Νέα Αριστερά υπογραμμίζουν την συνάντηση που είχε με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Κωστή Καρπόζηλο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τα πανεπιστήμια και το Κράτος Δικαίου. Επόμενος σταθμός στις περιοδείες του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς θα είναι η Ξάνθη και η Κομοτηνή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Κυανόκρανοι» ζητούν να σταματήσει η σύγκρουση Κασσελάκη – Γεροβασίλη και να μην στηθούν νέες κάλπες

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει σήμερα υποψηφιότητα για την αρχηγία η Όλγα Γεροβασίλη – Ποιοι την στηρίζουν και τι θα κάνει ο Τσίπρας

Αγροτικό: Γιατί τρέμει το… φυλλοκάρδι της κυβέρνησης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αριστερά, Πρώτο, – Πώς, ΣΥΡΙΖΑ,aristera, proto, – pos, syriza