Νέα ανακοίνωση ΝΔ: Η λειτουργία του ΕΣΡ περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ακύρωση του νόμου Παππά προκειμένου να λειτουργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κάνει λόγο σε νέα ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στο Μαξίμου.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα - Παππά - Καμμένου

περιθωριοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) παραβιάζοντας το Σύνταγμα για να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Χθες, μάλιστα, ομολόγησε τη διαπλοκή με τα συμφέροντα με την πραξικοπηματική απόπειρα να πέσει “μαύρο” στα κανάλια. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη στο “μαύρο” και στο λουκέτο στα κανάλια, στην ενημέρωση και στην ανεργία χιλιάδων εργαζόμενων. Η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική εκτροπή η ρητή άρνηση της ΝΔ για τη συγκρότηση ΕΣΡ

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, απαντά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η απάντηση:

«Το ΕΣΡ είναι συνταγματικά προβλεπόμενη αρχή. Η συγκρότησή του είναι συνταγματικό καθήκον όλων των κομμάτων. Η ρητή –πλέον- άρνηση της ΝΔ να συνδράμει στη συγκρότηση του ΕΣΡ συνιστά θεσμική εκτροπή.

Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει θέση και να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Ας σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής, κόντρα στα συμφέροντα της κοινωνίας.

Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει».

Νέα ΔημοκρατίαανακοίνωσηΕΣΡΠαππάςΜΜΕHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα