ΝΔ: Ντέρμπι μέχρι τέλους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη στήθος με στήθος αναμένεται να δώσουν οι δύο μονομάχοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία που έδωσε χθες η Λεωφόρος Συγγρού στο 85% των τμημάτων δείχνει ότι η διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου είναι στις έντεκα ποσοστιαίες μονάδες και το στοίχημα πλέον των δύο υποψηφίων είναι να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους των άλλων δύο υποψηφίων του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα

με την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ, στα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα (περίπου στο 85%) το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,51%, Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%, Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15%, Αδωνις Γεωργιάδης 11,07%. Σήμερα αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Πάντως πλέον, ενόψει του δεύτερου γύρου, το ενδιαφέρον στρέφεται στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, αν και έχει δεχθεί εισηγήσεις να δηλώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ίδιος ενδεχομένως δεν θα στηρίξει φανερά κανέναν.

Αντίθετα ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε χθες ότι στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοινώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τη στήριξη του ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για γραμμή προς τους ψηφοφόρους, αλλά για μια προσωπική του επιλογή.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να πάρουν θέση και άλλα στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Νότης Μηταράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που στήριξαν στον πρώτο γύρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

εσωκομματικές εκλογέςΝΔΕυάγγελος ΜειμαράκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα