ΝΔ: «Εμφύλιος» από τα παλιά – Επιμένει ο Σαμαράς για τους μετανάστες, «είσαι λαϊκιστής» του λέει η Ντόρα

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την τορπίλη που πέταξε ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του με την τροπολογία για την άδεια διαμονής σε μετανάστες. 

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός αποκάλεσε, χωρίς να τον κατονομάσει, λαϊκιστή τον πρώην πρωθυπουργό και σχολιάζοντας την αναφορά του σε «φάρο προσέλκυσης λαθρομεταναστών», ανέφερε πως «δεν

μας ρωτάει κανείς πόσοι θα έρθουν και πως το γεγονός ότι τώρα έχουμε μειωμένες ροές δεν ξέρουμε αν θα διαρκέσει».  

Η κ. Μπακογιάννη είπε «ναι» στην προστασία των συνόρων, καθώς και στη νομιμοποίηση μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν δικαίωμα -όπως είπε- να δουλέψουν και να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία. «Έχω όλη μου τη ζωή πολεμήσει τον λαϊκισμό και ακούω πολλά επιχειρήματα που στερούνται της αναγνώρισης της σημερινής πραγματικότητας», κάρφωσε τον Αντώνη Σαμαρά

Στην ομιλία της απάντησε και σε άλλο ζήτημα που διαφωνεί ο πρώην πρωθυπουργός και αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Όπως είπε, ενώ πριν από χρόνια διαφωνούσε, σήμερα έχοντας γνώση της πραγματικότητας και της διάκρισης που βιώνουν τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, τάσσεται υπέρ.  «Η δύναμη της δημοκρατίας είναι να προστατεύσεις και τα δικαιώματα των μειονοτήτων», κατέληξε.

Νέο «χτύπημα» Σαμαρά

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός «κάρφωσε» ξανά την κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας παλαιότερη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σχολιάζουν πως αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου. 

«Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:

“Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση», αναφέρουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης:

Νέο «μήνυμα» Σαμαρά στην κυβέρνηση για την τροπολογία για τους μετανάστες

Θεοχάρης: «Η κυβέρνηση καταθέτει έναν Προϋπολογισμό ανάπτυξης, δικαιοσύνης, αξιοπιστίας και ευθύνης για το 2024»

Αυγενάκης: Έρχεται αγροτικό «112»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμφύλιος, – Επιμένει, Σαμαράς, Ντόρα,emfylios, – epimenei, samaras, ntora