Να κληθεί ο Καμμένος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την κλήση του Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας ζητούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου ο υπουργός Άμυνας να δώσει εξηγήσεις για τις συνομιλίες του με ισοβίτη.

Σχετικό αίτημα είχε καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης. Ωστόσο η απόρριψη της πρότασης

Λυκούδη από την πρόεδρο της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου ως αόριστης δημιούργησε ένταση στην συνεδρίαση και στάθηκε αφορμή για να ζητήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση την κλήση του υπουργού Άμυνας σε ακρόαση. Εντέλει, η Επιτροπή αποφάσισε το σχετικό αίτημα να αναδιατυπωθεί και να κατατεθεί εκ νέου.

Η προέδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου έθεσε ως προθεσμία την 18η Ιουλίου για την επανακατάθεση του αιτήματος με την επιτροπή να συνεδρίαζει εκ νέου προκειμένου να ληφθεί απόφαση επί του αιτήματος.

Τοποθετούμενος επί του ζητήματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκεύοπουλος ανέφερε πως το θέμα δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υποστηρίζοντας πως «το ζήτημα απαιτεί μυστικότητα για λόγους ασφαλείας και συνοχής της πολιτείας». Όπως ανέφερε ο Νίκος Παρασκεύοπουλος «είμαστε αυτή την στιγμή στο μέσο μια προσπάθειας που φαίνεται ότι είναι γνωστή σε Αστυνομία και πιθανότατα στην Δικαιοσύνη. Είναι δυνατόν να κάνουμε συζήτηση και να προκύψουν λεπτομέρειες που δεν πρέπει να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό;».

Πάνος ΚαμμένοςΕπιτροπή Θεσμών και ΔιαφάνειαςκλήσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα