Ν. Κοτζιάς: Επιχειρούν να συντρίψουν τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ό,τι μας κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ’ αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. τώρα επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά... Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός

και χάος».

Με αυτά τα λόγια ο υπουργός εξωτερικών Ν. Κοτζιάς στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας, περιέγραψε τη μέγγενη στην οποία έχουν τοποθετήσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση οι (Γερμανοί) εταίροι της στην ΕΕ.

Στην ίδια του δήλωση ο υπουργός εξωτερικών περιέγραψε και τις συνέπειες που θα επιφέρει τελικά η συντριβή της κυβέρνησης και η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας για την Ευρώπη: «Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Οι τοποθετήσεις αυτές του Ν. Κοτζιά έρχονται να ενισχύσουν την άποψη η οποία έχει διατυπωθεί από τις πρώτες μέρες της εκλογικής νίκης εντός του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με οποία στόχος των Γερμανών δεν είναι να διαπραγματευτεί, αλλά να συντρίψει τη νέα ελληνική κυβέρνηση , να την οδηγήσει σε υποταγή άνευ όρων και τελικά να υπονομεύσει τη λαϊκή υποστήριξη που απολαμβάνει.

Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται, πέρα από τις οδυνηρές διαπιστώσεις είναι ένα και κρίσιμο: έχει η ελληνική κυβέρνηση επεξεργασμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει την δεδηλωμένη βούληση των (Γερμανών) εταίρων να την μετατρέψουν σε κυβέρνηση- τύπου Σαμαρά- Βενιζέλου;.

Και ένα δεύτερο αλλά συναφές ερώτημα: Βλέπουν στην κυβέρνηση την εξύφανση από τους (Γερμανούς) εταίρους του σεναρίου μιας «λύσης» με κάποιον πρόθυμο «αριστερό Παπαδήμο»;

ΥΓ: είναι αφέλεια να υποτιμά κάποιος την έλλειψη «προθύμων»…

ΚοτζιάςΜετανάστεςΣΥΡΙΖΑΛετονία
Keywords
Τυχαία Θέματα