«Μύλος» στην κυβέρνηση μετά την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη – Ο ρόλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει εσωκομματικές εντάσεις στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Η αλήθεια είναι, ότι ενώ αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εμφανιστεί έτοιμος να φέρει στη Βουλή το σχετικό νομοθέτημα, μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν μέσα στο κόμμα του, το άφησε «στα αζήτητα».

Τα στελέχη που διαφωνούν έχουν να κάνουν με τον σκληρό δεξιό πυρήνα

του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης ηγούνται αυτής της ιστορίας, καθώς για το κοινό της ΝΔ αυτό το θέμα δεν είναι καθόλου δημοφιλές.

Το Μέγαρο Μαξίμου την συγκεκριμένη στιγμή εμφανίζεται να μην μπορεί να αποφασίσει πώς θα κινηθεί, καθώς από την μία βρίσκεται η δεξιά της δεξιάς της ΝΔ και από την άλλη, η εκσυγχρονιστική δεξιά την οποία επιθυμεί να υπηρετήσει ο πρωθυπουργός.

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και το γεγονός ότι εκατοντάδες μέλη αυτής της κοινότητας πήγαν στις κάλπες για να τον ψηφίσουν, έχει επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση.

Ο φόβος που υπάρχει σε πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι μήπως ένα κομμάτι από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα που είχε συνταχθεί με τη ΝΔ στις πρόσφατες κάλπες, επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που διατηρεί ομόφυλη σχέση, έχει μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα αυτής της κοινότητας και δεν αποκλείεται να πιέσει για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Έτσι ξαφνικά και μετά από πολύ καιρό εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης ο οποίος αναφέρθηκε στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας λέγοντας:

«Αυτό που εγώ βρήκα ενδιαφέρον, όπως ξέρετε είμαι και εγώ παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό μου, αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα. Το ότι φορούσε κοντομάνικα, αν έφαγε πρωινό, ήπιε καφέ και έχουμε μία ας πούμε καινούργια κατάσταση στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντρεμένος στο εξωτερικό με μία σχέση που δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική έννομη τάξη», τόνισε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ακόμα, ο Αλέξη Πατέλης τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει στην ισότητα στον γάμο και θα το φέρει αυτό στη Βουλή. Προφανώς ο χρονισμός είναι δικιά του απόφαση, αλλά νομίζω ότι η κοινωνία μας έχει δείξει ότι δεν είναι το νούμερο ένα θέμα που τους απασχολεί. Θα έλεγα ότι καθόλου δεν απασχολεί τον κόσμο. Το νούμερο ένα θέμα είναι αυτό της ακρίβειας και το σουπερμάρκετ. Και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Και το θέμα της ισότητας στο γάμο είναι ένα θέμα που θα έρθει».

Προχώρησε μάλιστα και λίγο παρακάτω λέγοντας ότι , «ΛΟΑΤΚΙ πολλοί έχουν ήδη παιδιά. Τα παιδιά αυτά υπάρχουν, δεν ξέρουμε πόσα είναι, πάντως είναι εκατοντάδες. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με άλλα παιδιά. Αυξάνεται ο αριθμός αυτών των παιδιών και πρέπει για το όφελος των ίδιων των παιδιών, η πολιτεία να προχωρήσει σε μια ισότητα και στα δικαιώματα αυτών των παιδιών. Αυτή είναι η βάση της τεκνοθεσίας κυρίως» δήλωσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Η εμφάνιση του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προφανώς την σημασία της τη συγκεκριμένη στιγμή, καθώς δόθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο διαβεβαιώσεις για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης για Κασσελάκη: Είναι το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα

Θεσσαλία – κακοκαιρία Daniel: Στο 75% η αποκομιδή των νεκρών ζώων

ΣΥΡΙΖΑ: Δώρα Αυγέρη, Μανώλης Καπνισάκης και Γιώργος Τσίπρας αναλαμβάνουν τις πρώτες καίριες θέσεις δίπλα στον Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα