Μητσοτάκης με Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Μήνυμα στις τράπεζες να «αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» (Video)

Την ενόχληση της κυβέρνησης για τη στάση των τραπεζών έναντι των δανειοληπτών, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την τακτική του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην on camera συζήτησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα των τραπεζών,

λέγοντας ότι «πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» και σημειώνοντας ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα «πρέπει να στηρίξουν συνολικά τα ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς έχουν υψηλή κερδοφορία, ώστε να αποτρέψουμε μια νέα γενιά “κόκκινων” δανείων».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε επίσης ειδική αναφορά στο ζήτημα των χαμηλών επιτοκίων των καταθέσεων -σε αντίθεση με τα δάνεια, όπου τα επιτόκια έχουν πάρει την ανηφόρα-, ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και τις υψηλές προμήθειες σε κάποιες συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια θετική λύση για τους δανειολήπτες και τους καταθέτες αλλά και τις ίδιες τράπεζες που έχουν στηριχθεί πολύ».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έρχονται μετά τις διαδοχικές συναντήσειε του ΥΠΟΙΚ, Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους των τραπεζών, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ελέγξουν τις αυξήσεις τα επιτόκια των δανείων, αλλά και στη χορήγηση ουσιαστικής στήριξης στους ευάλωτους δανειολήπτες. Ήδη, μάλιστα, η κυβέρνηση «έστειλε μήνυμα», καθώς διά νόμου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δωθεί κανένα bonus στα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη για το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ: Παράνομο και άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Βαρουφάκης: «Τίποτα καλό δεν θα γίνει για τον τόπο, όσο κυβερνάει ένα πολιτικό σύστημα που κερδίζει από την πτώχευση των πολλών»

Γκάγκα: Μηνιαίο επίδομα 250 ευρώ σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Πρόεδρο, Δημοκρατίας, Μήνυμα, Video,mitsotakis, proedro, dimokratias, minyma, Video