Μητσοτάκης από Νίκαια: Τσίπρας και Βαρουφάκης δύο θλιβερές εξαιρέσεις

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ25 εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από τη Νίκαια, με αφορμή τη στάση των δύο κομμάτων έναντι της υπόθεσης του «κόμματος» Κασιδιάρη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Β’ περιφέρεια Πειραιά, σημείωσε

για την απόφαση του Αρείου Πάγου που «έκοψε» από τις εκλογές το κόμμα του καταδικασθέντος για διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, ότι «υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Η ρύθμιση την οποία ψηφίσαμε στη Βουλή δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Και είμαι υπερήφανος σήμερα, ως δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης, που η παράταξη της ΝΔ ήταν αυτή η οποία πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη. Ήταν μια μάχη για τη Δημοκρατία την οποία κερδίσαμε».

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε «πώς αισθάνονται σήμερα αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες από αυτή τη μάχη την οποία έπρεπε να τη δώσουμε όλοι μαζί; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του Τμήματος του Αρείου Πάγου. Αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα το οποίο διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μία εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας. Είχε τη δυνατότητα, ακούστε το αυτό, διότι έγινε μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα μαζί με τη ΝΔ και μαζί με το ΠΑΣΟΚ».

Στο ίδιο «μήκος κύματος», ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «επέλεξε ο δήθεν προοδευτικός και αριστερός ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι από αυτό το μέτωπο κοινής λογικής και Δημοκρατίας, το οποίο ορθώσαμε εμείς. Μαζί με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος κ. Βαρουφάκης μάς είπε: “δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα του Κασιδιάρη από τη Βουλή”. Δύο θλιβερές εξαιρέσεις, οι οποίες πρέπει να λογοδοτήσουν και αν μη τι άλλο, να ζητήσουν συγγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους όταν ισχυρίζονταν ότι αυτά τα οποία εμείς κάναμε δεν θα ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τον Κασιδιάρη από το να κατέβει στις εκλογές».

«Ας αναλογιστούν αυτοί που ήταν απόντες από αυτή τη μάχη, ποιες είναι οι πραγματικές τους ευθύνες και ας σταματήσουν, έστω και τώρα, να ψαρεύουν στα θολά νερά της οργής, της διαμαρτυρίας, του θυμού, αυτά τα νερά που τους έφεραν κάποτε, την άκρα αριστερά μαζί με την άκρα δεξιά ενωμένες στις πλατείες του θυμού και του αντιμνημονιακού αγώνα. Θέλω να τους πω, ότι η Ελλάδα του 2023 δεν είναι η Ελλάδα του 2012, δεν είναι η Ελλάδα του 2015, δεν είναι η μαύρη Ελλάδα που παρουσιάζεται στα τηλεοπτικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ενστάσεις που το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης έχει εκφράσει σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι «είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα εκπλήξουν πολλούς. Όλοι αυτοί οι οποίοι από τώρα καλλιεργούν διάφορα σενάρια, τώρα δεν τους αρέσουν, λέει, οι μετρήσεις. Ακούω η τελευταία θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι λέει, δεν τους αρέσουν οι μετρήσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα επειδή -λέει- οι πολίτες δεν τολμούν να απαντούν στους δημοσκόπους. Τους λέμε δεν χρειάζεται καμία μέτρηση. Ελάτε να δείτε πόσο κόσμο μαζεύουμε εμείς στις συγκεντρώσεις μας και πόσο κόσμο μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνετε την πραγματική μέτρηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία. Και το ταμείο, βέβαια, θα το κάνουμε το βράδυ της 21ης Μαΐου και είμαι απολύτως σίγουρος, ότι εκείνο το βράδυ θα ξέρουμε ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και αυτή θα είναι η ΝΔ».

Διαβάστε επίσης:

«Σκοτωμός» Γεωργιάδη – Τζανακόπουλου: «Φασίστα κόκκινε» – «Νεοναζί, αντισημίτη…» (video)

Καβγάς Πλεύρη – Ηλιόπουλου για τα γιαούρτια: «Όταν εκλεγείς, έλα να μου μιλήσεις» – «Είσαι αστείος» (video)

Ο «αρχισυντάκτης» Γεραπετρίτης και η αντίδραση της Ράνιας Τζίμα (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Νίκαια, Τσίπρας, Βαρουφάκης,mitsotakis, nikaia, tsipras, varoufakis