Μην τρώτε τις έτοιμες σάλτσες μας περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα, προειδοποιεί η Uncle Ben’s!

ΚΟΣΜΟΣ

Σε τρόφιμα που μπορούν να καταναλώνονται καθημερινά και σε εκείνα που δεν πρέπει να υπάρχουν στο οικογενειακό τραπέζι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα κατατάσσει τα προϊόντα της η Mars.

Ο κολοσσός της βιομηχανίας τροφίμων στην οποία ανήκουν δημοφιλείς μάρκες όπως η Dolmio, η Masterfoods αλλά και η Uncle Ben’s ενημερώνει τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα της που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη θα πρέπει να καταναλώνονται μόνο περιστασιακά. Από τα προϊόντα αυτά το πλέον διαδεδομένο στην Ελλάδα

είναι οι έτοιμες σάλτσες της Uncle Ben’s.

Καθηγήτρια βρετανικού πανεπιστημίου, μιλώντας σχετικά στον Independent, καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Mars Food, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια για αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά τα τρόφιμα, αποτελεί μεγάλο στοίχημα.

«Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής στις κοινωνίες μας έχουν ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο να μαγειρέψουν και καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό αλατιού που καταναλώνουμε προέρχεται από το έτοιμο φαγητό είναι δύσκολο να μην υπερβεί κανείς το ανώτατο όριο των 6 γραμμαρίων την ημέρα».

Δεν είναι γνωστό αν η κατεύθυνση αυτή της εταιρείας θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε κάθε περίπτωση η προειδοποίηση της ίδιας της εταιρείας αποτελεί «καμπανάκι» για τους καταναλωτές.

τρόφιμαUncle BensκατανάλωσηΠαχυσαρκίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα