Μικρό γατάκι έμεινε επί 72 ώρες στα κλαδιά δέντρου ύψους 10 μέτρων – Το απεγκλώβισαν αστυνομικοί και εθελοντές

ΕΛΛAΔΑ

Ο Νικόλας είναι ένα μικρό γατάκι. Και σαν κάθε γάτα που σέβεται τον εαυτό της είναι γεμάτο περιέργεια και έτοιμο για νέες εξερευνήσεις. Μια τέτοια εξερεύνηση το έφερε στην κορυφή ενός πανύψηλου δέντρου, που ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη.

Ο Νικόλας έμεινε στο δέντρο αφού δεν μπορούσε ούτε να κατέβει ούτε να πηδήξει. Τότε ένας κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και οι εθελοντές ξεκίνησαν για να σώσουν το γατάκι.

Σε ανάρτηση τους στο facebook

τα μέλη της ΖΕΗ, αναφέρουν:

«Μας ειδοποίησε ο κ. Διονύσης που προσπαθούσε να τον βοηθήσει οτι ήταν ήδη τρείς μέρες εκεί. Από το πρωί προσπαθήσαμε να βρούμε βοήθεια από το Δήμο και την Πυροσβεστική γιατί ο γατούλης ήταν σε ύψος 10 μέτρων κι ήταν αδύνατον να τον φτάσουμε χωρίς γερανό. Δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν. Το ότι επί τέσσερις μέρες δεν μπορούσε προφανώς να κατέβει το ζώο και το ότι κάποιος πολίτης μπορούσε να τσακίσει τα κόκκαλά του για να τον βοηθήσει προφανώς δεν συγκινεί κανέναν. Με απίστευτη δημιουργικότητα και πατέντες, με τη βοήθεια τριών νεαρών παιδιών αλλά και δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έτυχε να κάνουν το μεσημεριανό τους διάλειμμα και έσπευσαν να βοηθήσουν από ανθρωπιά και μόνο, καταφέραμε και δώσαμε αίσιο τέλος στην περιπέτεια του Μικρού Νικόλα. Ο εξαιρετικός του χαρακτήρας μας επέτρεψε στην ουσία να τον βοηθήσουμε, αφού παρά την ταλαιπωρία του ήταν φιλικός και μας μιλούσε καθ' ολη τη διάρκεια της επιχείρησης. Κι επειδή δεν φαίνεται να τον γνωρίζει κανείς απ' οσους ταίζουν αδέσποτα γατάκια στην περιοχή είμαστε σίγουροι οτι ο Μικρός Νικόλας είναι οικόσιτος και ή χάθηκε ή τον εγκατέλειψαν στο πάρκο να βρεί την τύχη του. Μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε πυρετό 41 κι εξάντληση, άσιτος κι αφυδατωμένος τόσες μέρες.»

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούποληςγατάκιαπεγκλωβισμός γάταςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα