Μηχανισμό εποπτείας των υπουργών του συστήνει ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη σύσταση μηχανισμού που θα εποπτεύει τους υπουργούς του προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αξιολόγηση των υπουργών, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, για την οποία έχει μιλήσει επανειλημμένως ο ίδιος ο Τσίπρας, δεν θα γίνει αυτή την φορά στα τυφλά. Τις επόμενες ημέρες ο

Πρωθυπουργός αποκτά προσωπικό μηχανισμό παρακολούθησης της κυβέρνησης και αναθέτει, σύμφωνα με πηγές των «ΝΕΩΝ», τον έλεγχο των υπουργείων σε τρεις στενότατους συνεργάτες του, οι οποίοι θα λειτουργούν ως ένα σχήμα τρόικας εσωτερικού.

Το σχήμα αυτό, που θα βρίσκεται κοντά στον Πρωθυπουργό, θα του δίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή την εικόνα της κυβέρνησης και της απόδοσης των υπουργών και σε μεγάλο βαθμό θα λειτουργεί στα πρότυπα της τρόικας των δανειστών, η οποία ήλεγχε τους υπουργούς ως προς το σκέλος της εφαρμογής της συμφωνίας. Εκ των πραγμάτων λοιπόν η υπό συγκρότηση τρόικα εσωτερικού θα κάνει κάποια στιγμή τη δική της αξιολόγηση, η οποία αναμένεται να κλείσει περί τα τέλη Ιουλίου, δηλαδή πριν από τις διακοπές του Αυγούστου. Με βάση την έκθεση αξιολόγησης της πρωθυπουργικής τριάδας, ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει και τις αποφάσεις του για τη μορφή του επόμενου κυβερνητικού σχήματος.

Με αυτόν τον τρόπο ο Πρωθυπουργός όχι μόνο θα δώσει μία νέα ευκαιρία στους σημερινούς υπουργούς να προωθήσουν έργο, αλλά συγχρόνως θα τους δημιουργήσει κίνητρα για τους επόμενους τρεισήμισι μήνες, ώστε να εργαστούν εντατικά και να παραγάγουν ουσιαστική δουλειά. Άλλωστε οι εκκρεμότητες είναι πολλές. Η παράταση στο κλείσιμο της διαδικασίας αξιολόγησης διατηρεί σε φακέλους στα υπουργικά συρτάρια πολλά έτοιμα νομοσχέδια που δεν προωθήθηκαν εξαιτίας της ανοιχτής διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη επιλέξει τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την τρόικα εσωτερικού, η οποία επί της ουσίας θα είναι τα αφτιά και τα μάτια του στα υπουργεία. Η τριάδα στελεχών θα απαρτίζεται από τους Δημήτρη Τζανακόπουλο, Δημήτρη Λιάκο και Δημήτρη Παπαγιαννάκο, όλοι τους έμπιστοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Αλέξης Τσίπραςτρόικα εσωτερικούμηχανισμός εποπτείαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα