«Μετωπική» σύγκρουση μεταξύ Φίλη και Κωνσταντοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ του Νίκου Φίλη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημειώθηκε στην Ολομέλεια και ενώ η επί της ουσίας συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων δεν είχε ξεκινήσει ακόμα.

«Πρέπει να πω κα Πρόεδρε ότι κι εμείς θα θέλαμε να υπάρχει μια πιο απλόχωρη διαδικασία συζήτησης. Θα μπορούσαμε και χθες να συνεδριάσουμε και σήμερα να είχαμε δεύτερη μέρα. Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν έγινε αυτό το πράγμα και εκεί οφείλετε μια απάντηση εσείς. Το σκέλος είναι γνωστό προ πολλού καιρού», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στην απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς την πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας πως «λαμβάνω σοβαρά υπ’όψιν μου την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος απορρίπτει τη διαδικασία που του υποβάλατε».

Στην τοποθέτηση του ο Νίκος Φίλης σημείωσε ακόμη ότι «θα ζητούσα μεγαλύτερη δημοκρατική προσήνεια και κατανόηση των περιστάσεων. Ζητώ όλοι μας και δεν βγάζω κανέναν από αυτό τον θλιβερό διάκοσμο να αρθούμε πάνω από εύκολες μικροκομματικές ροπές και να έχουμε συνείδηση ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους του τίμιου μόχθου που περιμένουν τη σύνταξη και που προϋπόθεση είναι να προχωρήσουμε την σύμβαση που έχει συνομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «σήκωσε το γάντι» και, αφού κράτησε στα χέρια της και τις 977 σελίδες του νομοσχεδίου, τις επέδειξε στον Νίκο Φίλη λέγοντας ότι «αυτό είναι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αριθμεί 977 σελίδες εχει ιδιαίτερη ορολογία με την οποία κάποιοι δεν είναι εξοικειωμένοι. Κάποιοι είναι νέοι βουλευτές μεταξύ των οποίων και εσείς. Δεν είναι μομφή εναντίον σας. Οι νέοι βουλευτές οφείλουν να διαβάζουν τα νομοθετήματα και να μην επαναλαμβάνουν την καρικατούρα του Χρυσοχοϊδη που δήλωσε ότι δεν είχε διαβάσει». Και συμπλήρωσε η πρόεδρος της Βουλής πως «οι σελίδες αυτές έκαναν 7 ώρες να αναπαραχθούν από τους υπαλλήλους και αν υπολογίσει κανείς τα 2 λεπτά μελέτη ανά σελίδα, χρειάζονται 32 ώρες. Αυτά απαντούν στην ερώτησή σας γιατί δεν συνεδρίασε χθες η επιτροπή: γιατί κανείς δεν θα είχε προλάβει να μελετήσει».

Για την αναφορά Φίλη στην απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επιστολή που του είχε αποστείλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «δεν κατανοώ πώς γνωρίζετε την απάντηση του ΠτΔ. Ευγενώς μου γνωρίζει ότι ο ΠτΔ αρνείται να ενημερώσει τους ομολόγους του και με καλεί να το πράξω εγώ. Οι απόψεις μου δεν είναι προσωπικές, αλλά διατυπώνονται όπως και οι δικές του στο πλαίσιο των θεσμικών καθηκόντων».

ΚωνσταντοπούλουΦίληςαντιπαράθεσηΒουλήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα