Μεταμφιεσμένοι ως γιατροί, ισραηλινοί στρατιώτες μπήκαν σε νοσοκομείο και εκτέλεσαν 3 παλαιστίνιους μαχητές

Μέλη των ενόπλων ισραηλινών δυνάμεων που μεταμφιέστηκαν ως γυναίκες και γιατροί εισέβαλαν σε νοσοκομείο την Τρίτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας τρεις Παλαιστίνιους μαχητές σε μια δραματική επιδρομή ενδεικτική της διάχυσης βίας κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ μέσα στους θαλάμους του νοσοκομείου Ιμπν Σίνα στην πόλη Τζενίν. Το υπουργείο καταδίκασε την επιδρομή και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει τον στρατό του Ισραήλ να σταματήσει τέτοιες επιχειρήσεις στα νοσοκομεία. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου

είπε ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών, υποδεικνύοντας ότι επρόκειτο για στοχευμένη δολοφονία.

Ο στρατός είπε ότι οι μαχητές χρησιμοποιούσαν το νοσοκομείο ως κρησφύγετο. Ισχυρίστηκε ότι ένας από αυτούς που στοχοποιήθηκαν στην επιδρομή είχε μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά σε άλλους για μια προγραμματισμένη επίθεση, που υποτίθεται ότι εμπνεύστηκε από την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Ο στρατός δεν παρείχε στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Insane documentation of the Israeli death-squad disguised as Palestinian civilians and medical workers, which murdered three Palestinians inside Ibn Sina hospital this morning in Jenin, occupied West Bank.pic.twitter.com/ueUVHO5Mtl

— Jalal #CeasefireNow (@JalalAK_jojo) January 30, 2024

Πλάνα από βίντεο κάμερας ασφαλείας από το νοσοκομείο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει περίπου δώδεκα μέλη των μυστικών υπηρεσιών, με όπλα στα χέρια, με γυναικεία ρούχα και μουσουλμανικές μαντίλες ενώ άλλοι είναι ντυμένοι με νοσοκομειακές στολές. Ο ένας με χειρουργική μάσκα έφερε ένα τουφέκι στο ένα χέρι και μια διπλωμένη αναπηρική καρέκλα στο άλλο. Οι δυνάμεις φαίνονται να ψάχνουν έναν άνδρα που είναι γονατισμένος σε έναν τοίχο, με τα χέρια ψηλά.

A dozen Israeli soldiers just stormed a hospital, disguised as doctors, nurses, patients, & veiled women & executed 3 Palestinians in Jenin – the West Bank.

The IDF has entire units whose specialty is to fight in urban spaces dressed as civilians, like the “Duvdevan unit 217”. pic.twitter.com/Iv64VhtoMt

— Muhammad Shehada (@muhammadshehad2) January 30, 2024

Το Ισραήλ έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για τις επιδρομές του σε νοσοκομεία στη Γάζα, τα οποία έχουν λειτουργήσει ως καταφύγιο για τους εκτοπισμένους και επίσης ως ένα κρίσιμο «σωσίβιο» για τους δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν στον πόλεμο. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας, το οποίο ήταν ήδη αδύναμο πριν από τον πόλεμο, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, λυγίζοντας από τους πλήθος ασθενών, την έλλειψη πόρων – συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων και των ιατρικών ειδών που μπλοκάρονται από τους ισραηλινούς περιορισμούς – και τις επαναλαμβανόμενες μάχες γύρω και μέσα στα νοσοκομεία.

Το Ισραήλ λέει ότι οι μαχητές χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία, ειδικά στη Γάζα, για να κρυφτούν ή για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις. Ο στρατός έχει βρει υπόγειες σήραγγες κοντά σε ιατρικές εγκαταστάσεις και λέει ότι εντόπισε όπλα και οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο στρατός δήλωσε την Τρίτη ότι οι δυνάμεις σκότωσαν τον Μοχάμεντ Τζαλαμνέ, 27 ετών, ο οποίος ισχυρίζονται ότι σχεδίαζε μια επίθεση. Οι άλλοι δύο άνδρες που σκοτώθηκαν, τα αδέρφια Μπάζελ και Μοχάμεντ Γκαζάουι, κρύβονταν μέσα στο νοσοκομείο και συμμετείχαν σε επιθέσεις σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο στρατός.

The room where three Palestinians were executed by Israeli undercover forces inside Bin Cena hospital in Jenin. pic.twitter.com/Drt8xqZl8K

— Eye on Palestine (@EyeonPalestine) January 30, 2024

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν οι τρεις Παλιστίνιοι. Στην δήλωσή τους ανέφεραν ότι ο Τζαλαμνέ ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι, αλλά δεν έκαναν καμία αναφορά σε ανταλλαγή πυρών.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Tawfiq al-Shobaki είπε ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών και οι τρεις σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σε μια στοχευμένη δολοφονία. Είπε ότι οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε γιατρούς, νοσηλευτές και την ασφάλεια του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

«Αυτό που συνέβη είναι δίχως προηγούμενο», είπε. «Δεν υπήρξε ποτέ δολοφονία μέσα σε νοσοκομείο. Υπήρξαν συλλήψεις και επιθέσεις, αλλά όχι δολοφονία».

Είπε ότι ο Μπάζελ Γκαζάουι ήταν ασθενής στο νοσοκομείο από τον Οκτώβριο με ημιπληγία ή μερική παράλυση.

Η Χαμάς αποκάλεσε την επιχείρηση «άνανδρη δολοφονία».

Η επιδρομή έλαβε χώρα στην Τζενίν, ένα επί μακρόν προπύργιο του ένοπλου αγώνα κατά του Ισραήλ, όπου η διεθνώς υποστηριζόμενη Παλαιστινιακή Αρχή και οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν ελάχιστη πρόσβαση. Η πόλη ήταν συχνός στόχος ισραηλινών επιδρομών ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου. Οι ισραηλινές επιχειρήσεις εκεί και σε έναν παρακείμενο κτισμένο προσφυγικό καταυλισμό έχουν αφήσει τεράστιες καταστροφές.

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη, μαζί με τη Λωρίδα της Γάζας και την ανατολική Ιερουσαλήμ, στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής το 1967. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί ζουν τώρα σε οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ρεκόρ σε πωλήσεις όπλων για το 2023 – Τα συμβόλαια με άλλα κράτη και τα ποσά που ζαλίζουν

Οι πιο φιλόξενοι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το Booking – Μία ελληνική πόλη αναμεσά τους (videos)

Ο πλανήτης καίγεται: Ρεκόρ 48,8 βαθμών φέτος στη Σικελία!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεταμφιεσμένοι, 3 Παλαιστίνιους,metamfiesmenoi, 3 palaistinious