Μετά τα χαράτσια της συνταγογράφησης έρχεται νέος κόφτης και στις διαγνωστικές εξετάσεις

Μετά το χαράτσι του ενός ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται στα φάρμακα και τρία με κάθε συνταγή που αφορά τις απεικονιστικές εξετάσεις και ισχύει από την 1η Απριλίου, τ στις διαγνωστικές εξετάσεις ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έπειτα από τη συνάντηση που είχε  με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν 1.400 Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα

Παράλληλα,

ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για τη μείωση του clawback «καθώς το σημερινό ύψος του δεν είναι βιώσιμο για τα διαγνωστικά κέντρα» όπως είπε.

Αναλυτικά κατά τη συνάντησή τους, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για:

1.Την εφαρμογή κριτηρίων ως προς τη συνταγογράφηση των διαγνωστικών εξετάσεων.

2.Τον τρόπο συνεργασίας για την εφαρμογή του clawback ( αναγκαστικές επιστροφές σε περίπτωση υπέρβασης του πλαφόν) με πιο δίκαιο μηχανισμό προκειμένου να μειωθεί δραστικά, καθώς το παρόν ύψος του δεν είναι βιώσιμο για τα διαγνωστικά εργαστήρια.

3.Την επανεξέταση ορισμένων από τα ποιοτικά κριτήρια ως προς τη διόρθωση κάποιων αδικιών και την αποπληρωμή της συμμετοχής των ασθενών για τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας, κατά τους μήνες που προέβλεπε η σχετική υπουργική απόφαση την απαλλαγή από τη συμμετοχή τους.

4.Την εφαρμογή κριτηρίων για την ορθή άσκηση ιατρικής πρακτικής σε συνδυασμό με τη ψήφιση του νόμου, όπου θα υπάρχει δραστικός έλεγχος σε περιπτώσεις προκλητής ζήτησης.

Διαβάστε επίσης:

Διατροφή και γονιμότητα: Ποιες τροφές δυναμώνουν το σπέρμα

Εξέταση αίματος φαίνεται ότι εντοπίζει εγκαίρως τον καρκίνο του πάγκρεας

Καρκίνος προστάτη: Δραματική αύξηση τα επόμενα χρόνια – Η αιτία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετά,meta