Μέσω Skype θα βγαίνουν πλέον οι συντάξεις

Μέσω βιντεοκλήσης θα υποβάλλουν από εδώ και στο εξής οι ασφαλισμένοι την αίτηση για την συνταξιοδότηση τους!

Η νέα υπηρεσία, ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και θα την παρουσιάσει ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Ο ίδιος ανέφερε δε οτι ο στόχος είναι οι συνταξεις να βγαίνουν σε ένα μήνα από την

αίτηση, ενώ κάθε υποψήφιος συνταξιούχος θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με επιθεωρητή του ΕΦΚΑ μέσω Skype για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την έκδοση της σύνταξης.

Δηλαδή ο ασφαλισμένος που θα θέλει να υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης θα λαμβάνει ένα e-mail και έναν λογαριασμό Skype του εισηγητή που είναι υπεύθυνος για την έκδοση της σύνταξής του. Έτσι μετά θα μπαίνει μέσω της εφαρμογής που υπάρχει για το ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας που έχει υποβάλει αίτημα και θα παίρνει οδηγίες από τον εισηγητή, υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ . Επισης ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί του για περαιτέρω διευκρινίσεις και ενημέρωση.

Πιο συγκεκριμένα μέσω του Ψηφιακού Δωματίου Επικοινωνίας και του Skype:

ο πολίτης μπορεί πλέον να καταθέσει ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απονομή σύνταξης του

ο υπάλληλος του Φορέα μπορεί να επικοινωνήσει με τον Πολίτη και να ζητήσει σε ηλεκτρονική μορφή το δικαιολογητικό που εκκρεμεί για να συνεχίσει τη διαδικασία απονομής

ο πολίτης μπορεί να επικοινωνήσει με τον υπάλληλο του Φορέα και να ενημερωθεί για την πορεία της διεκπεραίωσης του αιτήματος του

αφορά κάθε πολίτη, ο οποίος έχει υποβάλει το συνταξιοδοτικό του αίτημα μέχρι και σήμερα αλλά και κάθε νέο, καθώς και τους υπαλλήλους του Φορέα που απασχολούνται με την απονομή συντάξεων.

η νέα εφαρμογή θα εφαρμοστεί για τις εκκρεμείς συντάξεις και θα βελτιώσει τους όρους και τις διαδικασίες επικοινωνίας μεταξύ του ΕΦΚΑ και των «υποψήφιων» συνταξιούχων.

η εφαρμογή του νέου «εργαλείου» ξεκινά από τους εν αναμονή συνταξιούχους, που πλέον μέσω του «Ψηφιακού Δωματίου Επικοινωνίας» θα έχουν δυνατότητα άμεσα, με τη βοήθεια εκπαιδευμένων υπαλλήλων, να επικοινωνούν μαζί τους και να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την πορεία των αιτήσεων συνταξιοδότησης, για το αν λείπουν έγγραφα ή αν απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον πιστοποιητικών.

Θα πρέπει να τονιστεί οτι ο αφου πατήσει το σύνδεσμο προκειμένου να επιβεβαιώσει το email επικοινωνίας του και επιβεβαίωσει το email, αυτό αποθηκεύεται στην πλατφόρμα σαν «email επικοινωνίας» για όλες τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει ο πολίτης και εκείνος μεταβαίνει αυτόματα στην οθόνη λίστας αιτήσεων χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς του.

Αν μέσω οποιουδήποτε από τους προαναφερθέντες τρόπους αποθηκευτεί στην πλατφόρμα το πιστοποιημένο email του πολίτη, εκείνος δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσει ξανά την προπεριγραφείσα διαδικασία επαλήθευσης του email του. Σε διαφορετική περίπτωση θα περνάει μετά από κάθε επιτυχημένη είσοδό του (login) μέχρι να αποθηκευθεί το πιστοποιημένο email του.».

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Ανακοινώθηκαν οι επιδοτήσεις για τον Σεπτέμβριο (Video)

Καύσιμα: Εκτοξεύτηκε η τιμή της βενζίνης – Πλησιάζει στα 2,30€ η αμόλυβδη στην Αθήνα (video)

ΗΠΑ: Στο έλεος του τυφώνα Ιντάλια η Φλόριντα – Σε συναγερμό οι αρχές (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα