Μέρκελ: Κάθε μέρα μετράει – Υπάρχει διάθεση να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ελληνική πλευρά θα εργαστεί τις επόμενες ημέρες ώστε να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα» δήλωσε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι κάθε μέρα μετράει.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο της ΕΕ με τα Κράτη της Λατινικής Αμερικής δήλωσε: «Όσον αφορά τη συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό το μόνο που μπορώ να σας πω είναι το ακόλουθο, είχαμε μία πολύ ουσιαστική ανταλλαγή γνωμών και απόψεων, στο τέλος αυτής της συζητήσεως υπήρξε συμφωνία ότι η Ελλάδα

τώρα μετ’ επιτάσεως θα προσπαθήσει να εργαστεί τις επόμενες μέρες ώστε να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα τα οποία υπάρχουν».

«Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρχουν τα καλά βήματα μπροστά γιατί τώρα μετράει η κάθε μέρα. Όπως κατάλαβα από τις συζητήσεις υπάρχει διάθεση στενής συνεργασίας με τους θεσμούς και ελπίζω αυτό να χρησιμοποιηθεί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να επιστρέψει η Ελλάδα με κοινωνική συνοχή και ασφάλεια στην ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι συζητήσεις έγιναν όπως πάντα σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ότι αποφασίστηκε η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης.

«Αποφασίσαμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών για να γεφυρωθούν οι διαφορές που απομένουν», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δοθεί βιώσιμη λύση στην Ελλάδα , καθώς και η δυνατότητα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή, με ασφάλεια, με ανάπτυξη αλλά και με χρέος βιώσιμο σε μια προοπτική που θα δώσει ξανά ασφάλεια και σταθερότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε.

Μέρκελδηλώσεις Μέρκελσυνάντηση Μέρκελ ΤσίπραHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα