Μενδώνη για Μέγα Αλέξανδρο του Netflix: Ευτελές περιεχόμενο αλλά δεν ασκούμε λογοκρισία στην τέχνη

Απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη για το ντοκιμαντέρ του Netflix που αφορά στον Μέγα Αλέξανδρο η Λίνα Μενδώνη, χαρακτηρίζοντάς το πάντως «εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία, με ευτελές περιεχόμενο».

«Το υπουργείο Πολιτισμού δεν ασκεί λογοκρισία στην τέχνη, δεν χειραγωγεί, δεν περιορίζει ούτε προληπτικά ούτε κατασταλτικά», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Νατσιού για να επισημάνει ότι η λογοκρισία είναι ίδιον αυταρχικών καθεστώτων.  

Σύμφωνα

με την υπουργό Πολιτισμού δεν μπορεί να ερμηνεύεται με τις δικές μας νόρμες και προσλαμβάνουσες η μεγάλη αυτή προσωπικότητα, η οποία δεν χρειάζεται αυτόκλητους προστάτες της ηθικής του υπόστασης. «Το υπουργείο Πολιτισμού, απαντά με αρχαιολογικό έργο σε μια πρωτοφανή έκταση στις Αιγές», είπε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Νατσιός ζήτησε να κινηθεί δικαστικά η κυβέρνηση κατά του Netflix, καθώς «παραποιεί σκόπιμα τα ιστορικά στοιχεία για την προσωπικότητα του Μεγαλέξανδρου, παρουσιάζοντάς τον να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον επιστήθιο φίλο του τον Ηφαιστίωνα».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Αν με ψηφίσει ο λαός, θα καταργήσω τα βουλευτικά προνόμια – Η Βουλή δεν θα εκθρέψει άλλον Κ. Καραμανλή

Το κακό σενάριο για τις ευρωεκλογές που ανησυχεί το Μαξίμου – Η ακροδεξιά και οι «χαμένοι ψηφοφόροι»

Γάμος ομοφύλων: Ο Σαμαράς ετοιμάζει ομιλία υψηλών τόνων και η κυβέρνηση μετρά τα «όχι» και τις αποχές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μενδώνη, Μέγα Αλέξανδρο, Netflix, Ευτελές,mendoni, mega alexandro, Netflix, efteles