Μεϊμαράκης: Βάζετε την Μέρκελ να μας μαλώσει; (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά του Αλέξη Τσίπρα στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια.

«Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι άνοιξε εκτάκτως την Βουλή στις 13 Αυγούστου και αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας προκήρυξε εκλογές χωρίς ο λαός να έχει ενημερωθεί για την συμφωνία.

«Μας

είπατε ότι θα φέρετε μέτρα με πρόσημο αναπτυξιακό, κοινωνικό. Βλέπετε κάτι τέτοιο σήμερα; Μας λέτε για όλα τα άλλα, εκτός από αυτά που έχουμε να νομοθετήσουμε», είπε ο πρόέδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την βοήθεια «των εταίρων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα. Δεν σας ενοχλούν εσάς που είστε “ευαίσθητοι” σε τέτοιες παρεμβάσεις, κύριοι της συμπολίτευσης;», διερωτήθηκε ο «γαλάζιος» πρόεδρος, λέγοντας μάλιστα: «Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει "ντα". Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;». Υποστήριξε πάντως πως «ότι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε, ότι είναι υφεσιακό, το καταψηφίζουμε».

Για τις υποθέσεις των υπουργικών «πόθεν έσχες» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε, λέγοντας, πως ο Αλέξης Τσίπρας «είδε τι έγινε στα "πόθεν έσχες"» και τόνισε ότι τις αποφάσεις τις βγάζουν οι δικαστές και όχι η κυβέρνηση. «Να βγουν όλα στο φως» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «συμψηφισμούς δεν κάνουμε, μην προσπαθείτε να μας τρομάξετε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην επιστολή Κοτζιά, τονίζοντας πως πρόκειται για «απίθανη, αφελή έως και επικίνδυνη». Τόνισε μάλιστα πως «για εμάς ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια, όπως επικίνδυνα παιχνίδια είναι και οι συζητήσεις με την Τουρκία για κοινή φύλαξη των συνόρων».

Βαγγέλης ΜεϊμαράκηςΑλέξης ΤσίπραςεπίθεσηΆνγκελα ΜέρκελHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα