Μεϊμαράκης στο Bloomberg: «Χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπήρχε ανάγκη να πάμε σε εκλογές, υποστήριξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρωστά μια εξήγηση για το ότι βάζει τη χώρα σε περιπέτεια και δημιουργεί αβεβαιότητα την ποιο κρίσιμη στιγμή για την εφαρμογή του προγράμματος.

«Είναι καταστροφικό να κάνουμε εκλογές κάθε έξι μήνες»,

αναφέρει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloοmberg.

«Ο Τσίπρας είναι το “χαϊδεμένο παιδί” (pampered kid), αφότου πήγε “κλαίγοντας” να ζητήσει διάσωση», σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας πως «eίναι άλλο πράγμα να είναι κάποιος ένα καλό παιδί, και άλλο να είναι ο ηγέτης μίας χώρας».​

Πρόσκληση συνεργασίας
Ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει ότι θα βάλει στην άκρη κάθε ηγετικό αίτημα, ακόμα και αν κερδίσει τις εκλογές, αν αυτό είναι απαραίτητο για να σχηματιστεί μια αξιόπιστη κυβέρνηση συνεργασίας.
«Ο Τσίπρας μας αποκάλεσε δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις εναντίον μας», υποστηρίζει ο κ. Μεϊμαράκης.
«Παρ’ όλα αυτά, τον στηρίξαμε, όταν κινδύνευε η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».
O Ευάγγελος Μεϊμαράκης τονίζει ότι, θα απευθύνει πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που θα διασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία», υπογραμμίζει, λέγοντας: «Εχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας και τη διασφάλιση της θέσης στην ευρωζώνη, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε».

Συμπληρώνει επίσης πως «ακόμα και αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα γίνει, θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα εσωτερικής διαφωνίας κάθε φορά που φέρνει ένα νόμο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι «ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει, και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος».

Η Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίζει την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης περνώντας παράλληλα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ευάγγελος Μειμαράκηςεκλογές 2015BloombergHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα