Μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία των επιβατών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

ΕΛΛAΔΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία είναι αναγκασμένοι να υπομείνουν οι περισσότεροι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι προσέρχονται για να προμηθευτούν τη νέα ηλεκτρονική κάρτα.

Μέχρι και τρεις ώρες αναγκάστηκαν να περιμένουν αρκετοί, καθώς λίγο πριν το τέλος του μήνα η προσέλευση του κόσμου έχει μεγαλώσει λόγω του ότι οι χάρτινες κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα πρέπει απαραιτήτως να αντικατασταθούν από τις νέες ηλεκτρονικού

τύπου.

Οι επιλογές των επιβατών

Κάποιος μπορεί να αγοράσει πολλαπλό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket). Το αρχικό κόστος αγοράς ανέρχεται στα 4,5 ευρώ (κατ’ ελάχιστον) και προσφέρει το ημερήσιο εισιτήριο (χρήση σε όλα τα μέσα για ένα 24ωρο). Παράλληλα, κανείς μπορεί να αγοράσει το εισιτήριο των 22 ευρώ που αντιστοιχεί σε διαδρομές τριών ημερών μεταξύ των οποίων και μία διαδρομή από/προς το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια μπορεί κανείς να «γεμίσει» το πολλαπλό εισιτήριο με μονάδες αλλά όχι με ένα μεμονωμένο εισιτήριο. Το ATH.ENA Ticket προσφέρει τη δυνατότητα επαναφόρτισης με 5 μεμονωμένα εισιτήρια (αξίας 7 ευρώ) ή με 10 μεμονωμένα εισιτήρια (14 ευρώ) στο πακέτο των οποίων παρέχεται ένα δωρεάν.

Σπίρτζης: Επαρκής η παράταση που δόθηκε

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από την πλευρά του, υποστήριξε ότι το χρονικό πλαίσιο της παράτασηςπου δόθηκε είναι επαρκές ενώ σημείωσε πως οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για αυτό.
«Να ζητήσουμε συγνώμη για όσους επιλέγουν να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα αναμένοντας στα εκδοτήρια των κεντρικών σταθμών. Ακόμη και για αυτούς τους συμπολίτες μας θα είναι ταλαιπωρία για μία και τελευταία φορά» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης και συμπλήρωσε πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλη την κοινωνία: Για την εξυπηρέτηση όσων μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τα εκατομμύρια που χάνονται στα κυκλώματα διακίνησης πλαστών εισιτηρίων, για μια άλλη τιμολογιακή πολιτική στις αστικές συγκοινωνίες, για περισσότερες και δικαιότερες κοινωνικές παροχές στις αστικές συγκοινωνίες».

«Αγκάθι» τα ελευθέρας

Παράλληλα, ένα από τα «αγκάθια» που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), είναι οι κάρτες «ελευθέρας» 250.000 δικαιούχων που ανήκουν σε τρεις κατηγορίες: Άνεργοι, ΑμΕΑ και εργαζόμενοι-υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες μετακινουμένων δεν έχει ξεκινήσει καν η έκδοση νέων καρτών, καθώς αναζητούνται ακόμα οι τεχνικές λύσεις και οι διαδικασίες ταυτοποίησης που θα ακολουθηθούν, ενώ μέχρι τότε θα μπορούν να μπαίνουν δωρέαν στα μέσα μεταφοράς με την επίδειξη του αντίστοιχου εγγράφου.

ταλαιπωρίαΜΜΜκάρτεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα