Με τον νέο χρόνο η περικοπή 10% στην βουλευτική αποζημίωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι οι μειώσεις στις βουλευτικές αποζημιώσεις των 300 της Βουλής θα γίνουν με τέτοιο τρόπο και θα υπάρξει η μέριμνα προκειμένου να μην... τραβήξουν μαζί τους προς τα κάτω τις αποζημιώσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικά αυτών που εκπροσωπούν μικρούς δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Νίκος

Βούτσης η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης πιθανότατα θα ισχύσει από 1/1/2016, μέσω μιας σειράς περικοπών που θα προβλέπονται στον νέο προυπολογισμό της Βουλής, και θα φέρει μηνιαία περικοπή ύψους 700 ευρώ στον μισθό του βουλευτή που σημαίνει ότι πλέον θα λαμβάνει μικτά, περίπου, 5.000 ευρώ από 5.705 που ισχύει σήμερα.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Βούτσης στις προγραμματικές δηλώσεις του αμέσως μετά την εκλογή του και δίνοντας το στίγμα της θητείας του είχε αναφέρει πως «θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε άμεσα, δηλαδή στον τρέχοντα προϋπολογισμό της Βουλής, μέτρα που και η κυβέρνηση είχε εισηγηθεί και προαναγγείλει. Δηλαδή την εξομοίωση του φορολογικού καθεστώτος με όλους τους συμπολίτες μας και μείωση επί του βασικού μισθού με πρόνοια ώστε να μην θιγούν ενδεχομένως αποζημιώσεις π.χ. αιρετών που συμπαρασύρονται κατά νόμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χρόνια των μνημονίων τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας έχουν υποστεί μια σειρά από περικοπές (σε επιδόματα, στις αποζημιώσεις συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, κατάργηση δώρων Χριστούγεννα και Πάσχα, επίδομα αδείας), ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε περικοπεί η βουλευτική αποζημίωση.

Ο Νίκος Βούτσης στην συνομιλία τους με τους δημοσιογράφους ανέφερε ακόμα ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα ξεκινήσει την επόμενη Πέμπτη, σημείωσε ότι θα θα συνεχιστεί η «ώρα του πρωθυπουργού» με τον Αλέξη Τσίπρα να προσέρχεται στη Βουλή και να ενημερώνει την Ολομέλεια ενώ ανέφερε ότι η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη.

ΒουλήΒούτσηςβουλευτική αποζημίωσηπερικοπήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα