Μαζική συγκέντρωση εργαζομένων στα πεντάμηνα στο υπ. Εργασίας - Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά

ΕΛΛAΔΑ

Σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο της οδού Σταδίου προχώρησαν εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, μετά την άρνηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα πενταμελής αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων να συναντηθεί με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν διαδήλωση

προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την παράταση των προγραμμάτων και την εξασφάλιση σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη. Επίσης αγωνίζονται, όπως αναφέρουν, για κατάργηση κάθε ενοικιαζόμενης προσωρινής και ελαστικής εργασίας και ζητούν μόνιμο προσωπικό στους δήμους και σε όλο το δημόσιο.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται με την υποστήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, με την αγωνιστική τους δράση να παίρνει από την επόμενη εβδομάδα άλλη μορφή, με καταλήψεις κτιρίων των δήμων αλλά και την τοποθέτηση σκηνών, μέσα στις οποίες, όπως τονίζουν, είναι αποφασισμένοι να κάνουν Χριστούγεννα.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους την προηγούμενη εβδομάδα τόνισε ότι το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας αντίκειται στις κείμενες νομικές διατάξεις και στις υπάρχουσες εγκρίσεις προγραμμάτων της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι οι τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλά εργατικά ατυχήματα με θύματα πενταμηνίτες, σε κάποια εκ των οποίων οι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Παράλληλα έχουν καταγραφεί δεκάδες καταγγελίες για περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, σε βάρος των πενταμηνιτών, εκ μέρους των δημοτικών αρχών, καθώς οι εργαζόμενοι στα προγράμματα καλούνται να καλύψουν τα κενά που αφήνει το πάγωμα των προσλήψεων και οι απολύσεις στο δημόσιο.

ΔημόσιοΑπολύσειςπεντάμηνακινητοποίησηυπουργείο ΕργασίαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα