Μαξίμου για Ντομπρόφσκις: Εκθέτει την αντιπολίτευση – Ανοιχτή η αποχώρηση του ΔΝΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εναντίον της αντιπολίτευσης έστρεψε το Μέγαρο Μαξίμου, τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντομπρόφσκις άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο για νέα μνημόνια στο μέλλον, καθώς η ΕΕ θέλει να διασφαλίσει ότι η χώρα μας θα συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι τέλους.

Ωστόσο κυβερνητικοί παράγοντες στάθηκαν σε δυο διαφορετικά σημεία της συνέντευξης του Ευρωπαίου αξιωματούχου, την συμμέτοχή δηλαδή

του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την πρόθεση για αποδοχή ισοδύναμων στο ασφαλιστικό από τους δανειστές.

Αναλυτικά το σημείωμα των παραγόντων της ελληνικής κυβέρνησης:

Σχετικά με την σημερινή συνέντευξη του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις, επισημαίνεται ότι:

α) Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ και να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

β) Ο Β. Ντομπρόβσκις εμφανίζεται επίσης ανοιχτός στο ενδεχόμενο να εξευρεθούν ισοδύναμα στο Ασφαλιστικό, αντί για περικοπές συντάξεων.

Το δεύτερο αυτό γεγονός, εκθέτει ιδιαίτερα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, που έχουν αρνηθεί να στηρίξουν την διαπραγματευτική προσπάθεια της Κυβέρνησης στο θέμα του Ασφαλιστικού, ώστε να αποτραπούν περικοπές σε συντάξεις. Αντί γι αυτό, προτιμούν να κινδυνολογούν, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι η Συμφωνία καθιστά την περικοπή των συντάξεων υποχρεωτική. Και το κάνουν επειδή, προφανώς, πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν πολιτικά από μια ενδεχόμενη περικοπή των συντάξεων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιοι στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

ΚυβέρνησηΒάλντις ΝτομπρόβσκιςαντιπολίτευσησυνέντευξηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα