Μαθητής απέρριψε 5 εκατ. στερλίνες για να πουλήσει την εταιρία που έφτιαξε στο δωμάτιο του (Photos-Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Σε ένα Βρετανός μαθητή του Λυκείου του προσφέρθηκαν 5 εκατ. στερλίνες από Αμερικανούς επενδυτές για τη διαδικτυακή εταιρία που έχει στην κρεβατοκάμαρά του στο σπίτι των γονιών του - αλλά την απέρριψε με την ελπίδα να αποκτήσει περισσότερα χρήματα.

Ο 16χρονος Mohammed Ali, ο οποίος ξεκίνησε την πρώτη του εταιρεία σε ηλικία 12 ετών έχει κερδίσει περισσότερα από 40.000 στερλίνες μετά τη δημιουργία του δικού του παιχνιδιού και μιας χρηματοοικονομικής εφαρμογής για τη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο έφηβος, από

το Dewsbury, Yorkshire, καλείται τώρα να ξεκινήσει μια ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών τον 60χρονο επιχειρηματικό του εταίρο Chris Thorpe και ισχυρίζεται ότι η ιστοσελίδα του είναι πολύ μπροστά από το ανταγωνισμό.

Ο Αλί είπε ότι συναντήθηκε με μια ομάδα Αμερικανών στο Λονδίνο για να συζητήσουν πιθανή επένδυσή τους στην εταιρία του και αντ’ αυτού του πρόσφεραν 5 εκατ. στερλίνες για να αγοράσουν την εταιρία του, μια προσφορά που ο 16χρονος την απέρριψε πριν τα Χριστούγεννα.

«Ο κύριος λόγος που απέρριψα την προσφορά ήταν γιατί, αν η τεχνολογία μου αξίζει εκατομμύρια ήδη, απλά σκεφτείτε πόσο θα αξίζει όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να την χρησιμοποιούν.

Καταλαβαίνω αυτό είναι ένα μεγάλο ρίσκο για μένα, αλλά θέλω να δημιουργήσω κάτι πολύ μεγαλύτερο και την ίδια στιγμή να κάνω κάτι για τον εαυτό μου.

Το μεγάλο πράγμα για αυτό που κάνουμε είναι ότι δεν υπάρχουν ανταγωνιστές για την εφαρμογή μας είναι σαν το Bloomberg για το ευρύ κοινό».

Για το τελευταίο εγχείρημα του, weneed1.com, ο Αλί είπε ότι έχει «αναπτυχθεί ένας αλγόριθμος που παρέχει σε πραγματικό χρόνο τιμές, αντί των προκαθορισμένων τιμών που δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες».

Η ιδέα για την ιστοσελίδα εξοικονόμησης χρημάτων προήλθε από τον κ. Thorpe, ένας επιχειρηματίας που ζει σε Scarborough με την οικογένειά του.

Η ίδρυση του WeNeed1 το 2009 σχεδιάστηκε για να φέρνει σε επαφή τους αγοραστές με τους πωλητές αγαθών και υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν ήταν μέχρι που κανόνισε μια συνάντηση με τον 16χρονο Αλί όταν η επιχειρηματική ιδέα πραγματικά απογειώθηκε.

Tο site έχει σχεδιαστεί για να δίνει στους αγοραστές και πωλητές των διαθέσιμων προϊόντων, τα πάντα, από ακίνητα σε ηλεκτρονικά είδη, με συνεχή ενημέρωση των τιμών.

Το λανσάρισμα του έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου και ο νεαρός επιχειρηματίας είπε ότι τώρα ελπίζει να εμπνεύσει τους άλλους εφήβους να εμπλακούν στον κόσμο των επιχειρήσεων.

μαθητήςStartUpιστοσελίδαweneed1.comHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα