«Μάρτυρας του Ισλάμ» θέλει να γίνει ο μακελάρης του Reina- Ζητά να του επιβληθεί η θανατική ποινή

ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η δίκη του Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ μακελάρη του κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σκότωσε 39 άτομα και τραυμάτισε άλλους 69.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα δηλώνοντας πως «αν μου επιβάλετε τη θανατική ποινή, θα ήταν υπέροχα». Ο Ουζμπέκος θέλει προφανώς να γίνει «μάρτυρας», ωστόσο υποστήριξε πως «δεν νομίζω πως έδρασα ενάντια στην Τουρκία. Δεν έκανα κάτι κατά της Τουρκίας.

Πήρα εκδίκηση. Δεν μετανιώνω για όσα έκανα. Ήταν αντίποινα».

Ο Μασαρίποφ ομολόγησε ότι έλαβε την εντολή από τον Γιασέρ Μοχάμεντ Σαλέμ Ραντόβν, πιο γνωστό στους τρομοκρατικούς κύκλους ως Αμπού Τζιχάντ.

«Δεν μου έδωσε καμία πληροφορία για τον κόσμο που θα υπήρχε εκεί μέσα. Από που θα προέρχονταν ή ποια θα ήταν η θρησκεία τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι εκπαιδεύτηκε στο Jihad and Community στο Αφγανιστάν, το οποίο ανήκει στους Ταλιμπάν, λέγοντας ότι «μπήκα στο κλαμπ, αφού πρώτα είχα σκοτώσει έναν αστυνομικό. Άνοιξα πυρ με καλάσνικοφ μέσα στον κόσμο. Όταν μου τελείωσαν οι σφαίρες, πέταξα χειροβομβίδες. Η τρίτη έσκασε στο πρόσωπό μου, αλλά δεν σκοτώθηκα».

Το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής εξετάζεται ήδη από τον Ιούλιο και την απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη χώρα, με τον Πρόεδρο Ερντογάν να αναφέρεται όλο και πιο συχνά στην επαναφορά της ποινής αυτής η οποία καταργήθηκε το 2004.

Ο Μασαρίποφ συνελήφθη μετά από περιπετειώδη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας στις 16 Ιανουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τρεις γυναίκες και έναν άντρα.

Τουρκίαθανατική ποινήθανατική ποινή Τουρκίαμακελάρης Reinaεπίθεση ReinaΑμπντουλκαντίρ ΜασαρίποφHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα