Μανιάτης: Χρειάζεται πολιτική βούληση να προσελκύσουμε επενδύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος, μια άλλη δημόσια Διοίκηση, η οποία αντί να απορροφά κονδύλια και ανθρωποδυνάμεις, προκειμένου να διορίσει νέους δημοσίους υπαλλήλους, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως μήτρα που γεννά δουλειές για τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στο πλαίσιο ομιλίας του στο Prodexpo - Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας.

Ο κ.Μανιάτης εστίασε στο «πακέτο Γιούνκερ» επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα «από τα επενδυτικά Βατερλώ της σημερινής κυβέρνησης». Όπως

ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, τον Σεπτέμβριο 2016, μετά από 1 χρόνο εφαρμογής του πακέτου του, ανακοίνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλα τα Κράτη-Μέλη τα πρώτα αποτελέσματα από τη Λιθουανία μέχρι το Λουξεμβούργο. 116 δισ. € επενδύσεις, 100.000 νέες θέσεις εργασίας, 200.000 δάνεια σε μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Επιπλέον ο κ. Μανιάτης κάνοντας μια «ακτινογραφία» του πακέτου Γιούνκερ ανέφερε ότι «116 δισ. € επενδύσεις στα 28 Κράτη – Μέλη, στην Ελλάδα πόσα; 0,5 δισ €, οριακά 500 εκατ. €, εκ των οποίων τα 300 εκατ. € της Fraport για τα αεροδρόμια και τα 150 εκατ. € περίπου της Εθνικής Τράπεζας για να φτιάξει ένα Fund για χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μοναδική επένδυση αυτή της Creta Farm ύψους 15 εκατ. €, λιγότερες από 1.500 θέσεις εργασίας και μηδενικό αποτύπωμα στα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Μανιάτης είπε ότι χρειάζεται εμπιστοσύνη και επιτάχυνση των επενδύσεων, επαναφορά στο σύστημα των χρήσεων γης, εφαρμογή της ηλεκτρονικής αδειοδότησης οικοδομικών αδειών, ενώ εξήρε την ανάγκη για πράσινες οικοδομές. 400 εκατ. στο εξοικονομώ κατ’ οίκον, 1,2 δισ. για εξοικονόμηση ενέργειας.

ProdexpoΑνάπτυξη και Αξιοποίηση Ακίνητης ΠεριουσίαςΜανιάτηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα