Μακρόν για θάνατο 17χρονου: «Ασυγχώρητο» – Στους δρόμους 2.000 αστυνομικοί

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε την Τετάρτη, την επομένη του θανάτου του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Ναντέρ, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ασυγχώρητο».

Ταξιδεύοντας στη Μασσαλία, ο Μακρόν μίλησε για τον θάνατο του 17χρονου νεαρού άνδρα που σκοτώθηκε από την αστυνομία στη Nanterre την Τρίτη.

French President

Emmanuel Macron has said the killing of a 17-year-old in #Nanterre is "inexcusable".

The interior minister has mobilised 2,000 police officers in the Paris suburbs in preparation for riots tonight. pic.twitter.com/Oijz6mN3dE

FRANCE 24 English (@France24_en) June 28, 2023

«Έχουμε έναν έφηβο που σκοτώθηκε. Είναι ανεξήγητο, αδικαιολόγητο. Η δικαιοσύνη αντέδρασε αμέσως, ελπίζω να κάνει γρήγορα τη δουλειά της και να αποδοθεί η αλήθεια το συντομότερο, είπε.  Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χρειάζεται στοργή και σεβασμός για τον νεαρό Nahel και την οικογένειά του. Δεν χρειάζεται να έχουμε φωτιές», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ωστόσο, τα σχόλιά του δεν έγιναν δεκτά από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν την αστυνομία, τα οποία ζητούν σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας του εν λόγω αστυνομικού και καταγγέλλουν «πολιτική εκμετάλλευση».

Το σωματείο χαρακτήρισε «ανάρμοστες» τις «πολιτικές δηλώσεις, τις αντιδράσεις ορισμένων καλλιτεχνών, ακόμη και αθλητών μπροστά σε αυτή την τραγωδία», πιστεύοντας ότι «ενθαρρύνουν μίσος για τον αστυνομικό».

«Τα γεγονότα, όσο δραματικά κι αν είναι, δεν μπορούν να είναι η αιτία ή το έναυσμα αδικαιολόγητης βίας από την οποία θα υπέφεραν όλοι οι συμπολίτες μας», πρόσθεσε το σωματείο.

Property and vehicles torched

France yet again in turmoils following the shooting of a teenage criminal earlier in the day by police in #Nanterre. pic.twitter.com/icfiAaTU7C

— Cheap Politics (@CheapPolitiks) June 28, 2023

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού, με συγκρούσεις στη Ναντέρ, καθώς και σε αρκετούς δήμους στην περιοχή του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένου του Mantes-la-Jolie, όπου κάηκε ένα δημαρχείο της περιοχής και «καταστράφηκε ολοσχερώς», σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου.

France is burning again after police murdered a 17-year-old boy named Nael M, in the Paris suburb of Nanterre.

Angry crowds lit fires in the streets, torched upwards of 40 cars, destroyed bus stops and fought police, injuring at least 25 officers. pic.twitter.com/K39AHjndbY

— Ill Will (@illwilleditions) June 28, 2023

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η αστυνομία προχώρησε σε 31 συλλήψεις, περίπου σαράντα οχήματα κάηκαν και 24 τραυματίστηκαν μεταξύ των αστυνομικών.

Ο υπουργός ανακοίνωσε την κινητοποίηση 2.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων το απόγευμα της Τετάρτης για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας. Επιπλέον, η μητέρα του θύματος καλεί σε μια ειρηνική πορεία, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στη Ναντέρ.

FLASH – La mère de Naël organise une marche blanche en hommage à son fils ce jeudi à #Nanterre et appelle à la "révolte". pic.twitter.com/9dhLVLsiSj

— AlertesInfos (@AlertesInfos) June 28, 2023

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Τα δελφίνια μιλούν «μωρουδίστικα» στα μικρά τους όπως οι άνθρωποι

Κιλιάν Εμπαπέ: Το μήνυμά του για τον θάνατο 17χρονου από πυρά αστυνομικού – «Πονάω για τη Γαλλία μου» (videos)

Φρίκη στο Οχάιο: Μητέρα άφησε μόνη της την 16 μηνών κόρη της και πήγε διακοπές – Το μωρό εντοπίστηκε νεκρό μετά από 10 ημέρες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακρόν, 17χρονου, Ασυγχώρητο –, 2 000,makron, 17chronou, asygchorito –, 2 000