Μακελειό στην Γαλλία: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος - Αναφορές για 73 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες - Υποψίες για τρομοκρατικό χτύπημα (Photos, Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Ενα φορτηγό υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος στη Νίκαια της Γαλλίας μετά τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες. Οι αρχές κάνουν λόγο για «επίθεση» και καλούν τους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους.

Ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και παρακολουθούσε ένα σόου πυροτεχνημάτων για την Εθνική γιορτή της χώρας, την πτώση της Βαστίλης, όταν ένα φορτηγό

έπεσε πάνω του, σκορπώντας το θάνατο.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε στους 73, όπως μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i-Télé επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 100.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι δεν υπάρχει καμιά κατάσταση ομηρίας στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα, προσθέτοντας πως «δεν μπορώ να σας δώσω καμιά πληροφορία για τα κίνητρα» του οδηγού του φορτηγού.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ, που βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι για να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί. Κατά πληροφορίες, από πυρά αστυνομικών.

ΓαλλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα