Μακελειό στη Σερβία: Καρέ καρέ η σύλληψη του δράστη – Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 21χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 10 ανθρώπους στη Σερβία έδωσαν στο φως της δημοσιότητας οι Αρχές της χώρας.  

Σημειώνεται ότι έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε όλη τη νύχτα, η Αστυνομία της Σερβίας συνέλαβε τον δράστη του δεύτερου μακελειού που συντάραξε τη χώρα, ο οποίος άνοιξε πυρ το βράδυ της Πέμπτης σε τρία χωριά της Σερβίας.

Σύμφωνα με το RTS, φέρεται να σταμάτησε ένα ταξί και να ανάγκασε τον οδηγό να τον πάει στο χωριό Vinjiste, όπου και συνελήφθη.

Στο

σημείο όπου συνελήφθη ο Ούρος Μπλάζιτς, βρέθηκε μια καραμπίνα, πιστόλια, σιγαστήρες, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και άλλα όπλα, σφαίρες, φυσίγγια και άλλα πυρομαχικά.

Σεσημασμένος ο 21χρονος

Μετά από ανθρωποκυνηγητό, η σερβική αστυνομία συνέλαβε τον 21χρονο δράστη του νέου μακελειού στη χώρα, στο οποίο σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 13.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο ύποπτος ενεπλάκη σε διένεξη στο προαύλιο σχολείου αργά χθες το βράδυ στο χωριό Ντουμπόνα, κοντά στο Βελιγράδι, και έφυγε, αλλά επέστρεψε με τουφέκι εφόδου και περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εξακολούθησε να πυροβολεί αδιακρίτως τον κόσμο μέσα από το όχημα στο οποίο επέβαινε, σε άλλα δύο χωριά.

Uroš Blažić, ima 21 godinu, napadač iz Mladenovca pic.twitter.com/3eTOrAeyHu

— Biljana (@biljanicaaa) May 4, 2023

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, ο 21χρονος είναι γιος στρατιωτικού και φέρεται να ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς. Όπως αναφέρει το Novosti, ο δράστης φέρεται να κρυβόταν με τον θείο του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης ήταν σεσημασμένος, καθώς είχε ποινικό μητρώο και πολλές καταγγελίες σε βάρος του για περιστατικά βίας.

Ovo je monstrum iz Mladenovca!#novosti #vesti #hronika #mladenovac #srbija #news #serbia https://t.co/5egvj6jdcD

— Večernje novosti (@novosti_rs) May 5, 2023

«Έπειτα από μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, μέλη του υπουργείου Εσωτερικών συνέλαβαν τον Ου. Μπ., γεννηθέντα το 2002, στην περιφέρεια του Κραγκούγεβατς», στην κεντρική Σερβία, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Πλήρη αφοπλισμό της χώρας προτείνει ο Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σήμερα δέσμη αυστηρών μέτρων για τη βελτίωση του ελέγχου των όπλων και την ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία της βαλκανικής χώρας μετά τα δύο αιματηρά περιστατικά αυτή την εβδομάδα.

«Θα προχωρήσουμε σε έναν σχεδόν πλήρη αφοπλισμό στη Σερβία», σημείωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και μεταδόθηκε απευθείας μερικές ώρες μετά το δεύτερο μακελειό σε διάστημα δύο ημερών στη χώρα.

Ο Σέρβος πρόεδρος πρότεινε μορατόριουμ στις άδειες οπλοφορίας ανεξαρτήτως τύπου όπλου, έναν «σχεδόν πλήρη αφοπλισμό» στη Σερβία, με αναθεώρηση των αδειών κατοχής ελαφρών όπλων, πέραν των κυνηγετικών, και πιο συχνούς ιατρικούς και ψυχολογικούς ελέγχους των κατόχων όπλων, που θα έχει στόχο τη μείωση του αριθμού τους από περίπου 400.000 «σε όχι πάνω από 30.000 ως 40.000». Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προσλάβει 1.200 επιπλέον αστυνομικούς για να βελτιωθεί η ασφάλεια στα σχολεία της χώρας.

Ο Βούτσιτς χαρακτήρισε εξάλλου «τρομοκρατική επίθεση» το χθεσινό μακελειό στην κεντρική Σερβία και «επίθεση εναντίον όλων μας».

Στη χώρα των περίπου 6,8 εκατ. κατοίκων υπολογίζονται σε πάνω από 765.000 τα όπλα που έχουν νόμιμα στην κατοχή τους πολίτες. Από αυτά, περίπου 360.000 υπολογίζεται ότι είναι κυνηγετικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σέρβος πρόεδρος.

«Η κυβέρνηση θα επιτεθεί επίσης στο πρόβλημα της παράνομης οπλοκατοχής», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Google: Βουτιά θανάτου από τον 14ο όροφο για εργαζόμενο

Washington Post κατά Ερντογάν: «Ευκαιρία να αποτινάξουν το ζυγό»

Ρωσία: Μερική εκκένωση κοινοτήτων κοντά στη γραμμή του μετώπου

Keywords
Τυχαία Θέματα