Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο - «Εχθρός» οι δυνατοί άνεμοι

ΕΛΛAΔΑ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Πόρτο Λάφια, στην Κάρυστο Ευβοίας όπου από το πρωί μαίνεται ισχυρή πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Εύβοια πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η φωτιά, που ξεκίνησε μέσα σε χαράδρα με πουρνάρια, να έχει πάρει διαστάσεις, ενώ οι φλόγες πέρασαν πολύ κοντά σε σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές.

Στο σημείο επιχειρούν τρία αεροσκάφη, 65 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, και 5 οχήματα ΟΤΑ.

Την

ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά και σε δασική έκταση στο Αλιβέρι. Περισσότερα από 150 στρέμματα με πουρνάρια και ελιές έχουν παραδοθεί στις φλόγες με τους ανέμους να δυσκολεύουν πολύ τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δυνατός αέρας «σπρώχνει» τη φωτιά προς το χωριό Αργυρό.

Από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά και στη Λακωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Δαιμονιά, στη νότια Λακωνία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με εννέα άτομα. Επίσης, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΕύβοιαπυρκαγιάΠόρτο ΛάφιαΑλιβέριΛακωνίαΠυροσβεστικήάνεμοιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα