Μαϊμού αγγελίες πώλησης κινητών μέσω ίντερνετ - Τέσσερις συλλήψεις στην Β. Ελλάδα

ΕΛΛAΔΑ

Απάτες μέσω διαδικτύου έστηναν επιτήδειοι, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος να εξιχνιάζει 30 υποθέσεις. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων ατόμων, που είχαν συλληφθεί το Νοέμβρη του 2015 για παρόμοια υπόθεση.

Οι συλληφθέντες είναι 25, 25, 26 και 31 ετών και θα δικαστούν για απάτη κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατ’ επάγγελμα, μέσω διαδικτύου και σύσταση συμμορίας.

Πιο

συγκεκριμένα για τη διερεύνηση της παράνομης δράσης τους, είχε προηγηθεί καταγγελία 40χρονου ιδιώτη στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τον Νοέμβριο του 2015, η οποία αφορούσε ψευδή ανάρτηση αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των 4 ημεδαπών σε τριάντα 30 περιστατικά εξαπάτησης.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχονται σε τουλάχιστον (23.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

απάτες μέσω διαδικτύουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα